Schommelen in de LED Swings.
Schommelen in de LED Swings.

Hengelo Promotie

Uitgaan

LICHT Hengelo: LICHTkunstroute

Hengelo wordt van 8 tot en met 11 februari letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers gezet. LICHT Hengelo start donderdag 8 februari met de Urban Night Trail. Op 9 februari is de Twentse Lichtparade en op 10 en 11 februari de LICHTkunstroute 

HENGELO - De LICHTkunstroute is een 3,5 km lange wandelroute, die je langs lichtkunstobjecten in de binnenstad en Hart van Zuid voert. Neem een kijkje bij Broedplaats Oogst, het creatieve brein van Hart van Zuid. Loop binnen in Hal 43 van Stork waar je verschillende optredens van dansers en (lucht) acrobaten kan bekijken en stop ondertussen ook even bij de koeltorens en luister naar het verhaal van Hengelo.

Bij het ROC van Twente gaan muziek en licht hand in hand. Beide avonden staan hier Hengelose koren in het spotlicht. Op de gevel van Schouwburg Hengelo is een onderwaterwereld vol met vissen, koraal en diepzeeschatten te zien, maar het gevaar ligt op de loer… Even tot rust komen doe je in het park de Bataafse Kamp. Schommel in een van de LED swings, neem een kijkje bij het waterorgel en geniet ondertussen van een hapje of drankje. 

In het Prins Bernhardplantsoen zorgt een mega grote kubus ervoor dat je het plantsoen op een totaal andere manier beleeft dan dat je gewend bent. En ook de Brinktoren op het marktplein zag je nog niet eerder op deze manier. 


Hengelo in de spotlights
Onderweg geniet je niet alleen van lichtkunst, ook diverse speciaal aangelichte objecten en gebouwen vormen een onderdeel van de route. Denk aan het stadhuis, de Lambertusbasiliek, maar ook het kunstwerk achter de basiliek en de blikjesboom.

Al met al veel te zien tijdens de LICHTkunstroute op zaterdag 10 en zondag 11 februari tussen 18.30 en 22.00 uur. De flyer met plattegrond is af te halen bij Hengelo Promotie, Markt 8 of kijk op 

www.lichthengelo.nl

evenement
Afbeelding
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20