Van links naar rechts: Caitlin, Sem, Damian en Danny. Onder Maura en Jord. Eigen foto
Van links naar rechts: Caitlin, Sem, Damian en Danny. Onder Maura en Jord. Eigen foto (Foto: eigen foto)

Jord en Maura Veluws Kampioen en Robin afdelingdkampioen

  Sport

Hengelo - Zaterdag is in Putten de laatste landelijke NFF wedstrijd van seizoen 2019 gereden in Putten. 16 Rijders van FCV het Twentse Ros hebben gestreden om de titel Veluws Kampioen. Zondag is in Haaksbergen de laatste districtswedstrijd Noord-Oost van de KNWU gereden. Hier reden 6 rijders van FCV het Twentse Ros mee.

Beide dagen zijn er rijders kampioen geworden.

Jord Grobben (j/m 4-5 jr) en Maura Jansen (meisjes 10-11 jr) hadden de smaak te pakken na de wedstrijd van vorige week en hebben beiden onverslagen de eerste plaats in de finale behaald. Ze hebben een beker en een Veluws Kampioenstrui gekregen. Ook Sem Bosman (jongens 12 jr) stond op het podium met een verdienstelijke 2de plaats. Na een goede start in de finale heeft hij zijn plek in de wedstrijd goed verdedigd en heeft zich daarmee van een podiumplaats verzekerd. In dezelfde race had Damian Kappert minder geluk en kwam in de finale

bij de start knel te zitten, hij heeft zich terug geknokt naar een nette 5de plaats. Bij de jongens van 13 jaar is Danny Kuijer net naast podium gekomen met 4de plaats. Bij de jongens van 15 jr is er flink strijd geleverd in de eerst bocht, in de manches kwam Robin van der Valk hier ten val. Maar na twee sterke manches mocht hij toch finale rijden. Ook hier werd strijd in de krappe bochten gestreden, Robin behaalde een 4de plaats. Caitlin van der Biggelaar (meisjes 8-9 jr) reed op deze 'trapbaan' sterk en behaalde de 4de plek in de finale.

In Haaksbergen stond Robin van der Valk voor aanvang van de wedstrijd in klassement aan kop, maar de wedstrijd van zondag in Haaksbergen was bepalend of hij kampioen zou worden. Hij wist de 3 manches te winnen en vervolgens ook de finale. Hiermee heeft hij de KNWU afdelingscompetitie winnend afgesloten bij boys 14-15-16 en girls 15+. Robin heeft een kampioen t-shirt en medaille in ontvangst genomen. Tristen Altena is bij de cruisers 3de geworden en Damian Kappert is bij de jongens 11/meisjes 12 4de geworden. Namens FCV het Twentse Ros hebben wel meer rijders deelgenomen aan deze KNWU competitie maar ze hebben niet voldoende wedstrijden gereden om in aanmerking te komen voor een beker .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding