Van links naar rechts de leercoaches: Geert Wubben (HC Twente), Clem van Munster (MHC Almelo), Marij de Vries-Zijlstra (HCHN), Philip Schumer (MHC Almelo) en Mark de Vries (HCHN). Op de foto ontbreekt Fred Diele (MHC Almelo).
Van links naar rechts de leercoaches: Geert Wubben (HC Twente), Clem van Munster (MHC Almelo), Marij de Vries-Zijlstra (HCHN), Philip Schumer (MHC Almelo) en Mark de Vries (HCHN). Op de foto ontbreekt Fred Diele (MHC Almelo). (Foto: Eigen foto)

Hockeyclub Twente gaat samenwerking aan om scheidsrechters beter op te leiden

  Sport

Hengelo/Twente - Hockeyvereniging HC Twente uit Hengelo biedt clubscheidsrechters voortaan een extra opleiding aan. HC Twente heeft dit initiatief genomen, samen met hockeyclubs HCHN uit Nijverdal, MHC Almelo, HCHR uit Holten en MHC Twente uit Goor.

Voor clubscheidsrechters die zich verder willen ontwikkelen, is er een speciaal opleidingsprogramma opgesteld. Daarmee kan de scheidsrechter clubscheidsrechter-plus (CS+) worden en daardoor wedstrijden op hoger niveau fluiten. CS+ scheidsrechters worden ingezet bij wedstrijden van de eerstelijnselftallen die niet door bondsscheidsrechters worden gefloten. Ook fluiten ze de wedstrijden waar veel scheidsrechters kennis en begeleiding nodig is.

De vijf verenigingen hebben de handen ineen geslagen om op deze manier meer cursisten op te kunnen leiden, die ook nog eens bij elkaars verenigingen gaan fluiten.

Alle clubs leveren zes ervaren leercoaches die in totaal dertien cursisten gaan opleiden, begeleiden en beoordelen.

De CS+ opleiding bestaat uit 3 workshops (weerbaarheid, positionering en spelregelkennis), persoonlijke begeleiding, het fluiten van verschillende wedstrijden van eerstelijnsteams en een praktijktoets. De cursisten werken aan de hand van leerdoelen naar hun afsluitende praktijktoets toe. Mochten de CS+ cursisten zich nog verder willen ontwikkelen, dan kunnen ze daarna een opleiding tot Bondsscheidsrechter (BIO) gaan volgen, waarna ze voor de KNHB in de regio wedstrijden kunnen gaan fluiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding