Onderste rij v.l.n.r. Thomas Harink, Mathijs Harink, Robert Morskieft, Leon Nijhof en Ronald Hengelman (allen Oele). Achterste rij v.l.n.r. Wim Morskieft (coach), Martin Morskieft (begeleiding), Geert-Jan Breukers (allen Oele), Ricco te Kaat (Eibergen), André Wansink (OKIA) en Rudie Lammers (Eibergen).
Onderste rij v.l.n.r. Thomas Harink, Mathijs Harink, Robert Morskieft, Leon Nijhof en Ronald Hengelman (allen Oele). Achterste rij v.l.n.r. Wim Morskieft (coach), Martin Morskieft (begeleiding), Geert-Jan Breukers (allen Oele), Ricco te Kaat (Eibergen), André Wansink (OKIA) en Rudie Lammers (Eibergen). (Foto: )

Touwtrekkers Oele klaar voor EK in Ierland

  Sport

OELE - Touwtrekkers van TTV Oele (Hengelo Ov) vormen dit jaar de basis van het Nederlands touwtrekteam in de klasse tot 560 kilo. Het team van Oele won begin juli de selectiewedstrijden hiervoor in Eibergen. Na het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd een tweede hoogtepunt dit jaar voor de club, die na een paar relatief rustige jaren dankzij de ingestroomde jeugd weer omhoog kan kijken.

Om een zo compleet en sterk mogelijk team te krijgen, moest er gezocht worden naar versterking. Bij Eibergen en OKIA (Holten) konden deze versterkingen binnengehaald worden, waarna de trainingsfrequentie nog maar eens opgevoerd werd. Ook de gezamenlijke trainingen met Eibergen, OKIA en Koapman (Tilligte) droegen bij aan een goed ingespeeld team.

Dinsdag 3 september stappen de mannen op het vliegtuig naar Dublin, om daarna met de bus af te reizen naar Castlebar aan de Ierse westkust, waar het Europees Kampioenschap gehouden wordt. Op woensdag 4 september is het weegmoment, waarbij het team met 8 personen onder de 560 kilo moet wegen. Op donderdag 5 september komt het team als Oele in actie in de Open Clubkampioenschappen, vooral om vast te wennen aan de omstandigheden in Castlebar.

Zaterdagmiddag komen ze dan in actie als Nederlands team op het officiële EK voor landenteams. In deze klasse is internationaal de tegenstand zeer zwaar, met toplanden als regerend wereldkampioen Duitsland, regerend Europees kampioen Zwitserland en landen als Engeland, Baskenland en Noord-Ierland, landen die traditioneel goed voor de dag komen in deze klasse. Ondanks de concurrentie heeft men er vertrouwen in dat er een goed resultaat kan worden neergezet.

Meer berichten