Foto: Wegraceinfo
Foto: Wegraceinfo (Foto: Wegraceinfo)

Positieve punten voor Joris in Oschersleben, maar nog niet de gehoopte resultaten

  Sport

Borne - Omdat Joris vorig jaar vanwege fysieke redenen niet aan de start kon staan in Oschersleben, keek hij er extra naar uit om weer in actie te komen op een van zijn favoriete circuits. Vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus werden beide races verreden en ten opzichte van de vorige races in Dijon waren de resultaten stukken beter. Alleen de rondetijden die Joris kan rijden bleven nog wat achter, waardoor de gehoopte resultaten er niet echt in zaten.

Donderdag stonden er meerdere vrije trainingen op het programma. Helaas regende het een groot deel van de dag, maar gelukkig kon Joris de laatste twee sessies nog rijden op een droge baan om zo met een redelijke voorbereiding de racedagen in te gaan. De snelheid wist hij op vrijdag door te zetten in de kwalificaties en telkens ging hij sneller rond. In kwalificatie 2 reed hij zijn snelste ronde met een 8e startplaats als resultaat.

In race 1 kwam Joris in het gedrang richting de eerste bocht waardoor hij wat plaatsen verloor en vanaf het begin achter de feiten aanliep. Hij wist zich nog wel weer terug te vechten met enkele inhaalacties en behaalde een 8e plaats. Gezien zijn rondetijden was die positie op dat moment ook het maximaal haalbare.

In race 2 verliep de beginfase veel beter! Joris kon vanaf startplaats 8 doorstoten naar plaats 5 in de eerste bocht. Hij had nu de aansluiting bij de kopgroep en deed er alles aan om dat tempo te volgen. De eerste drie rijders hadden duidelijk een hoger tempo, maar daarachter was het in het begin een mooie strijd. Helaas kreeg Joris halverwege de race problemen met terugschakelen, waardoor er veel tijd verloren ging en hij uiteindelijk als 9e over de streep kwam. Een grote teleurstelling, want zijn 8e plaats van vrijdag had hij zeker kunnen verbeteren.

Joris: "Dit zijn zeker niet de resultaten waar we het voor doen, maar we moeten de positieve punten eruit pakken! Vooral de beginfase van race 2 verliep goed totdat ik de problemen kreeg met het terugschakelen. De snelheid die we in de beginfase hadden geeft vertrouwen voor de races die nog komen gaan. Daar moeten we op verder bouwen richting de snelheid en rondetijden die we vorig jaar konden rijden. In combinatie met de start die dit jaar 9 van de 10 keer gewoon goed verloopt, moeten er dan zeker nog mooie resultaten in zitten. Verder zijn we in het kampioenschap weer een plaats gestegen. Nadat we Dijon verlieten met een 9e plaats in het klassement staan we na de behaalde resultaten in Oschersleben nu op plaats 8."

De volgende race wordt weer verreden op het TT Circuit van Assen, zaterdag 14 september.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding