Foto: Wegraceinfo 
Foto: Wegraceinfo 

Teleurstellend raceweekend voor Joris in Dijon

  Sport

Borne/Dijon - Zaterdag 27 juli werden race 5 en 6 verreden op het Franse uitdagende circuit Dijon-Prenois. Vrijdag voorafgaand stonden de kwalificaties op het programma en was het gevoel met de motor in zeer warme omstandigheden goed, maar helaas wilde het in de races voor het derde jaar op rij in Frankrijk niet lukken.

Na enkele vrije trainingen vrijdag ochtend, was het in de middag tijd voor de twee kwalificaties. Vooral in de tweede tijdtraining moest het gebeuren omdat daarin gestart werd met een nieuwe band. Joris zat er vooral in het begin goed bij en verbeterde direct in de eerste ronde zijn tijd van kwalificatie één. Joris reed zich vervolgens klem op de rijders voor hem en besloot zich te laten afzakken om weer opnieuw aan te zetten. Hij wist in de resterende ronden zijn tijd nog enkele keren nagenoeg te evenaren, maar een verbetering zat er niet in. Dat betekende een 9e startplaats voor de twee races op zaterdag. Normaal komt Joris altijd op stoom in een sessie en dus was het een teleurstelling dat hij zich niet meer wist te verbeteren. Toch gaf hij aan dat het gevoel met de motor erg goed was en vol vertrouwen uitkeek naar de races. Ook omdat de verschillen met de concurrentie klein waren.

Waar het vrijdag ontzettend warm was, draaide het weer op zaterdag volledig om. De zon was weg, het regende van tijd tot tijd en dat resulteerde in een afwisselend natte/droge baan. Dat zijn lastige omstandigheden waar het team de vorige race in Assen perfect mee omging. Helaas ging het in Dijon minder goed. In race één pakte de bandenkeuze voor Joris niet goed uit en in race twee had hij op een natte baan vanaf het begin niet de juiste snelheid om echt mee te doen. In beide races kwam Joris als 14e over de streep.

Joris: "Het waren twee slechte races. In de drie jaren dat we op dit circuit komen wil het elke keer niet echt lukken. Het is een supermooie baan, maar ik heb het er telkens lastig. Toch waren we op vrijdag in droge omstandigheden zeker goed op weg. Ik zat dichter bij mijn PR op dit circuit dan in de voorgaande races op Assen. Met dank aan het hele team stond er een motor waarmee het gevoel zeker goed was. Met een 9e startplaats kwam dat er nog niet echt uit, maar aan het rijden kan ik merken dat het er weer aan zit te komen! Dat goede gevoel nemen we mee naar Oschersleben (16 en 17 augustus), een van mijn favoriete circuits waar ik revanche wil nemen!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden