dammen
dammen (Foto: PDC Putten)

Dammen op de boerderij weer succes

  Sport

Borne - Tientallen keren vond het al plaats: Dammen op de boerderij, een initiatief van enkele leden van de Bornse Damvereniging met een groot erf. Afgelopen zaterdag werd de traditie weer voortgezet. Dit keer op het terrein van een van de eerste huizen in Bornerbroek. De opkomst was enorm.

Maar liefst 22 dammers traden aan. Onder hen ook leden van de Almelose damvereniging, die samen met de besten van Borne in de bondscompetitie floreren. De beste dammers speelden in één groep. De subtoppers werden verdeeld over twee kleinere groepen, waarna de nummers 1 van beide subgroepen nog weer tegen elkaar damden. Datzelfde gold voor de nummers 2, 3 enzovoort. Ondertussen was er voor de echtgenoten van de dammers een alternatief programma met onder meer darten, dobbelen en yahtzee.

Arie Hanegraaf eindigde met dammes uiteindelijk met kop en schouders boven zijn ploeggenoten. En Ayla Nur, in de andere groep, zag het geluk aan haar zijde door een verliespartij van kampioenskandidaat Jos Moorman in de laatste ronde. Hierdoor mochten zij en Almeloër Gerald Krol een barrage spelen om de eerste plaats. Die eindigde in remise. Na nog een barrage was het Ayla die juichend over de eindstreep kwam. Zij en Arie streden daarna nog om de wisselbeker. Ook daar trok zij aan het langste eind. Arie werd daardoor tweede, Peter van Esch eindigde derde.

In de eerste groep ging het er verhit – en af en toe bijzonder luidruchtig – aan toe. Twee van de drie bekerplaatsen vielen uiteindelijk in handen van Almelose dammers, namelijk Gertjan Kolsté (tweede) en Anton Jurg (derde). Toch was het de beste speler van de Bornse Damvereniging die de kampioens-wisselbeker in ontvangst mocht nemen: Yuen Wong.

Bij de echtgenoten was de strijd er niet minder om. De uitslagen wisselden per spelonderdeel behoorlijk. Uiteindelijk was het hier nieuwkomer Tiny Bosch uit Almelo die de boerderij-wisseltrofee uit handen van organisator Peter van Esch kreeg. Joke ten Broeke eindigde hier tweede, op de voet gevolgd door gastvrouw Mieke Santen. Daarna stond er een rijk gevuld buffet klaar, terwijl het buiten na een drukkende middag begon te plenzen. Het mocht de pret niet drukken. Meer informatie en alle eindstanden: www.bornsedamvereniging.nl.

EINDSTAND GROEP 1

1 YUEN WONG

2 GERTJAN KÒLSTE

3 ANTON JURG

4 NICO ROSINK

5 MICHIEL HAGREIS

6 JAN BOSCH

7 LEO SPRINGER

8 MATTHIJS VAN HOFWEGEN

9 JOHAN ESSINK

10 GERRIT BOSCH

EINDSTAND GROEP 2

1 AYLA NUR

2 ARIE HANEGRAAF

3 PETER VAN ESCH

4 GERALD KROL

5 GERARD SANTEN

6 JOS MOORMAN

7 BART VENNEKER

8 LOES GROOTERS

9 MARINUS FRERIKS

10 WILLEM BUSCHERS

11 BENNIE VETKETEL

12 FONS TEN BROEKE

EINDSTAND GROEP DAMES

1 TINY BOSCH

2 JOKE TEN BROEKE

3 MIEKE SANTEN

4 ANNIE HANEGRAAF

5 JACQUELINE VAN ESCH

6 RIA VETKETEL

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding