Enkele lopers van de Hasseloop 2018 vlnr. Metin, Sverre, Cindy, Semra en Noah.
Enkele lopers van de Hasseloop 2018 vlnr. Metin, Sverre, Cindy, Semra en Noah. (Foto: Swanèt Vink)

Loop mee met de Hasseloop op 7 juli.

  Sport

Hengelo - Op zondag 7 juli wordt de ‘Hasseloop’ gehouden. Vorig jaar werd de loop voor het eerst georganiseerd als onderdeel van de Wijkdag Hasseler Es met thema ‘Sport, Spel en Bewegen’.

De loop was direct al een succes. De Hasseloop bestaat dit jaar uit een ‘kidsrun’ van 1 km en een echte wedstrijd over 5 km door de Hasseler Es en het buitengebied. Het is de bedoeling om de loop jaarlijks te organiseren. De start van de kidsrun is om 10.00 uur en de 5 km wedstrijd start om 10.30 uur. De start en finish zijn op het grote plein voor Kulturhus Hasselo. Het kulturhus is geopend. Elke deelnemer ontvangt een fraaie medaille als aandenken. De wedstrijd kent 3 prijzen voor 3 leeftijdscategorieën voor dames en heren. De winnaars ontvangen een beker met inscriptie. De overall-winnaars bij de dames en heren ontvangen een Hasselo-waardebon van 15 euro. Deelnemers aan de kidsrun krijgen na de finish allemaal een medaille én gratis een heerlijk schepijsje uit Franky’s ijscokar.
Deelname aan de loop is gratis(!) dankzij de Wijkraad Hasseler Es en sponsor NonStopRunning in Hengelo. Het maximum aantal deelnemers is 200. Vooraf inschrijven kan via www.hasseloop.nl maar na-inschrijven kan ook tot een halfuur voor de start.

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding