DETO pakt TCPM Tukker Cup

  Sport

Hengevelde - Zaterdag 1 juni op sportpark het Ruperts Erve van WVV'34 werd voor het tweede jaar op rij de finale gespeeld van de TCPM Tukker Cup. Hoofdklasser DETO Twenterand heeft net zoals vorig seizoen de finale bereikt en speelde tegen zondag tweedeklasser SC Barbaros. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Frans Assink.

In het begin van de wedstrijd was het voor beide teams even zoeken. De eerste mogelijkheden van de wedstrijd waren voor de hoofdklasser uit Vriezenveen. Naar mate de eerste helft zich vorderde werd DETO steeds meer de bovenliggende partij. Na 30 minuten werd dit beloont door een treffer van J. Exterkate waarmee de 1-0 op het scorebord kwam. Na de tegentreffer herpakte Barbaros zich enigszins en kwam het steeds vaker voor de goal van DETO.

Na de rust probeerde Barbaros dit door te zetten maar het mocht niet baten. In de 60e minuut verdubbelde K. Peppels de stand. Na dit moment kwam Barbaros niet verder dan een paar afstand schoten. In de 90e minuut van de wedstrijd maakte A. Nijland met een prachtig afstand schot de 3-0. Hierdoor pakte DETO voor de tweede keer op rij de TCPM Tukker Cup, en mag zich hiermee de beste amateurclub van Twente noemen. Na de wedstrijd werd rechtsback S. Nijhuis van DETO door de organisatie uitgeroepen tot de speler van het toernooi.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding