Persbericht met foto's van het toernooi in Wehl

  Sport

Ruben Wilbrink derde op Lentetoernooi in Wehl.

In Wehl, een dorpje dat tegen Doetinchem aanligt, werd voor de 31e keer het Lentetoernooi gehouden. Ook judoka's van Judo Promotion Twente leverden mooie prestaties. Naast Linde, die drie overwinningen scoorde met ippon de haar de goeden medaille opleverden, viel ook Ruben Wilbrink uit Hengelo in de prijzen. Ruben ging naar huis met een bronzen medaille.

Ruben, uitkomend in de klasse -15 jaar tot 60 kg, wist de 1e wedstrijd te winnen met een ippon voor een mooie de ashi barai. Daarna moest Ruben de winst aan zijn tegenstander laten die 2 waza ari's wist te scoren. De wedstrijd om de 3e plaats hoefde Ruben niet te draaien, aangezien zijn tegenstander niet meer in staat was om op de mat te komen. De 3e plaats was zo wel binnen, maar Ruben ging met een onvoldaan gevoel van de mat af.

Hanneke Plaggemars, Hengelo, -12 jaar tot 34 kg strandde op een 5e plaats. De wedstrijd om brons werd na een gelijke stand door de scheidsrechter in het voordeel van haar tegenstander beslist. Dit lokte de uitspraak uit van de winnende coach: "Dit zag ik niet aankomen". Helaas werd wederom Hannekes prestatie door de arbitrage niet op de juiste waarde geschat.

Roosmarijn de Wit uit Borne wist ook een 5e plaats te bereiken. In de voorronde scoorde Roosmarijn een ippon met een tani otoshi, maar de wedstrijd om de 3e plaats ging verloren door een goed uitgevoerde schouderworp van haar tegenstandster.

Pechvogel van de dag was Cas Karperien uit Hengelo. Bij het proberen los te komen uit een houdgreep schoot zijn knieschijf van z'n plaats. Cas kon niet meer goed op dit been staan en hij werd met een rolstoel de zaal uitgereden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding