Edwin Geerdink won de Dwas duur Riessen. Foto: Dick Soepenberg
Edwin Geerdink won de Dwas duur Riessen. Foto: Dick Soepenberg (Foto: )

Edwin Geerdink de snelste in Rijssen

  Sport

Door de redactie

Eerste wedstrijd in Criterium Cup

Edwin Geerdink uit Hengelo heeft vrijdagavond de wielerronde Dwas duur Riessen op zijn naam gezet. Hij is daarmee ook de eerste leider in de VIRO Criterium Cup Twente. Die serie wielerkoersen gaat over zeven wedstrijden in de regio Twente.

Rijssen - De wielerronde Dwas duur Riessen was vrijdagavond de opening van het seizoen waarin gestreden wordt om de VIRO Criterium Cup Twente. In de regen toonde Edwin Geerdink zich de snelste in de massasprint. De Hengelose renner verwees in de spurt Gerard Haasjes uit Staphorst en Arthur Helder uit Ommen naar de plaatsen twee en drie.
Oud-Rijssenaar Henk-Jan Borghuis plaatste in de slotronden nog een solo, maar zag zijn aanval stranden en ging uiteindelijk als zevende over de meet.
Geerdink komt normaal gesproken vooral op de mountainbike uit en pakte in Rijssen zijn eerste zege op de weg. Hij is meteen ook de eerste leider in de Criterium Cup Twente bij de amateurs. "Ik heb nog niet zo heel veel ervaring op de weg", vertelde Geerdink na afloop van de koers. Na zijn derde plaats in de Koningsronde van Almelo wist hij echter al dat hij goed mee kon doen in de strijd om de ereplekken. "Vandaag heb ik geprobeerd om bij de top tien te blijven rijden en wanneer de bel ging voor een tussensprint mee te gaan. Dat ging best goed. Ik wil heel graag meer wedstrijden rijden binnen de VIRO Criterium Cup Twente, maar er is thuis een kleine op komst, dus het is even afwachten hoe de situatie straks is."

Van de 76 startende renners slaagden er maar 42 in een klassering te krijgen. Liefst 34 coureurs kregen een dnf achter hun naam: did not finish. Vriezenvener Willard Paalman van WV De Reggestreek was één van de uitvallers. Na de top drie kwam Job van der Wal uit Amsterdam als vierde over de streep voor Erik Verstegen uit Zutphen. Maarten Janssen uit Hengelo werd tiende voor nummer elf Niels Rotman uit Wierden. De top tien werd verder vol gemaakt door Edwin Wielink uit Twello (zesde), Henk-Jan Borghuis uit Nijverdal (zevende), Tom Meulendijks uit Nijmegen (achtste) en Rik Brouwer uit Lent (negende).

De volgende wielerwedstrijd in de cyclus is op zaterdag 15 juni de Ronde van Markelo. Ook daar rijden de amateurs. De amateurs hebben in totaal zeven wedstrijden op het programma staan voor de Criterium Cup. Op zondag 30 juni volgt de Ronde van Oldenzaal, op zaterdag 6 juli de Ronde van Enter, op donderdag 22 augustus de Ronde van Borne, op zaterdag 7 september de Ronde van Goor en op zaterdag 14 september de Ronde van het Villapark in Nijverdal.

De Elite/Beloften komen in Oldenzaal voor het eerst in actie. Daarna rijden ze nog in Borne en Goor. De vrouwen hebben hun eerste koers in de Ronde van Enter op zaterdag 6 juli. De vrouwen hebben drie koersen in totaal die meetellen voor de Criterium Cup. Borne en Goor zijn de andere twee wedstrijden.

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding