HWV De Tubanters - Internationaal en sterk startveld Ronde van de Vijver

  Sport

Hengelo - De Ronde van de Vijver, gehouden in Tuindorp 't Lansink in Hengelo, kent dit jaar een sterk en internationaal deelnemersveld. Het blijkt een populaire wedstrijd op de kalender voor de Elite/Beloften/Amateurs: het maximale aantal renners voor dit korte parcours was al snel bereikt. Onder hen twee wel heel speciale coureurs: renners van het Amerikaanse Team Skyline. Ook uit Duitsland komen renners deelnemen aan de wedstrijd rondom de Tuindorpvijver.

Amerikaanse renners aan de start van een relatief kleine koers als de Ronde van de Vijver is volgens de organiserende wielervereniging HWV De Tubanters heel speciaal: "We kregen de vraag of ze bij ons konden rijden, twee renners van de ploeg zijn een paar weken in Nederland om deel te nemen aan verschillende wedstrijden en zo ervaring op te doen in Europa. We geven ze graag deze kans en kunnen ze laten starten", aldus Roderick Mintjens.

De twee renners, Parker Kyzer en Justin McQuerry, rijden voor Team Skyline Pro Racing. Een Amerikaanse ploeg die aandacht vraagt voor mensen met diabetes. Gedreven door de strijd tegen deze ziekte hopen ze via het wielrennen veel mensen te bereiken. Maar ze rijden niet enkel voor de aandacht, ze fietsen ook om te winnen! Met deze Amerikaanse eliterenners aan de start hebben de Nederlandse en Duitse deelnemers er twee serieuze concurrenten bij voor de zege.

Vol programma

In het voorprogramma van de Elite/Beloften/Amateurs wordt er in diverse andere (leeftijds)klassen gestreden. Vanaf 14:30 uur is het eerst de beurt aan de 7 tot 12 jarigen. Zij rijden tegen leeftijdsgenoten de Decathlon Dikke Banden Race op hun eigen tweewielers. Daarna is het de beurt aan de Masters 40+ waar ook een vol deelnemersveld staat. Onderweg zijn er premiesprints, beschikbaar gesteld door Vredestein.

Om 17:30 uur starten de recreanten voor het Sensata Technologies Open Hengelo's Kampioenschap. Iedereen zonder wedstrijdlicentie en met een racefiets kan hieraan deelnemen. Er zijn prijzen voor de eerste drie en er wordt een speciaal klassement opgemaakt voor de Hengelose deelnemers. Hier staan onder meer veel Hengelose renners aan de start van lokale verenigingen, waaronder van de organiserende HWV De Tubanters zelf. "We verwachten zelf mee te doen voor het podium, er is dit voorjaar goed getraind en we staan met een sterke groep aan de start", aldus Roderick Mintjens. "Bovendien zijn er leuke prijzen om voor te rijden, waaronder speciaal podiumbier van de Hengelose brouwers van Gallivant en wielerprijzen van Vision Sports."

Historische ronde

De wedstrijden worden gereden rondom de Tuindorpvijver. De binnenring wordt vrijgehouden van publiek, waardoor de wedstrijd vanaf de buitenkant de hele ronde gevolgd kan worden. Dat maakt het overzichtelijk voor publiek én de renners en zorgt voor spannende wedstrijden. De Ronde van de Vijver werd al in de jaren vijftig verreden en is historisch gezien een heel speciale wedstrijd.

Bij start/finish staat een terras waar het publiek kan genieten van een hapje en een drankje. De laatste koers eindigt tegen 21:00 uur, waarna de winnaars zullen worden gehuldigd. Roderick Mintjens: "Gezien de voorspellingen beloofd het een zonnige en warme editie te worden, ideaal weer om koers te komen kijken."

Ronde van de Vijver - Zaterdag 20 april 2019 – Vijverlaan, Hengelo

Programma
14:30 – Decatlon Dikke Banden Race 7-8 jarigen
14:45 – Decatlon Dikke Banden Race 9-10 jarigen
15:00 – Decatlon Dikke Banden Race 11-12 jarigen

16:00 – Masters 40+
17:30 – Sensata Technologies Open Hengelo's Kampioenschap (recreanten/niet-licentiehouders)
18:30 – Elite/Beloften/Amateurs

HWV De Tubanters – http://www.hwvdetubanters.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding