Twee Fysiotherapeuten en een nieuw Sportcentrum. Fit is het woord

  Sport

Hengelo - Sinds juli vorig jaar werken de fysiotherapeuten Michel Coenradie (sportfysiotherapeut) van "FitbyCoen" en Ellen Odenthal (hart-vaat-long- en psychosomatisch fysiotherapeut) van "FitenFysio Driene" met elkaar samen in hun praktijk aan de Korenbloemstraat in Hengelo.

Sport, Fitheid en Fysiotherapie vullen elkaar mooi aan en zodoende bestaat er ook al vele jaren samenwerking tussen de twee fysiotherapeuten en Sportcentrum "het Fitpunt", mede omdat de twee locaties op hele korte afstand van elkaar liggen.

Dat "het Fitpunt" na de verbouwing zoveel groter wordt komt de twee fysiotherapeuten heel goed uit, want in hun huidige praktijk komen ze nu al geregeld ruimte tekort. Ze verwachten dat dit met de komst van de JP van der Bent stichting naar het voormalig ROC-gebouw aan de Lupinestraat alleen maar zal toenemen. Daarom is het plan, dat wanneer de verbouwing van Fitpunt is afgerond, Michel Coenradie zijn sport-fysiotherapeutische werkzaamheden naar het vernieuwde sportcentrum verplaatst. Zo blijft er meer ruimte over voor Ellen Odenthal, die voorlopig vanuit de praktijkruimtes aan de Korenbloemstraat zal blijven werken. Alhoewel het op niet al te lange termijn, het wel de bedoeling dat de hele fysiotherapiepraktijk in het vernieuwde Fitpunt ondergebracht zal kunnen worden en alle werkzaamheden vanuit daar gedaan zullen kunnen worden.

Vanuit "het Fitpunt" gaat Michel Coenradie zich naast de (sport-) Fysiotherapie ook bezig houden met Personal Training en Small group training. Tevens kun je bij "FitbyCoen" terecht voor trainingsplanning voor verschillende sporten en trainingsinstructies en is hij dé Bikefitter die jou klachtenvrij vele kilometers kan laten fietsen. Ook maakt hij Hardloopanalyses en geeft eens per 14 dagen Hardloopsessies op de maandagavond om 19.00u. Er is een inloop (sport-)spreekuur op maandagavond om 18.00u. Ook is er speciale groepstherapie voor mensen met rugklachten en zal er samen met Diëtiste Elise Slootman van Vitalise een cursus voor mensen met overgewicht worden aangeboden, "Fit in je vel". In het vernieuwde Fitpunt komt naast de eerder genoemde diëtiste ook een medisch (sport-) pedicure, Sandra Wolbert en een podotherapeut.

Meer berichten