Jarno Brunnink Special Olympics Team NL op weg naar World Games Abu Dhabi

  Sport

Hengelo - Jarno Brunink van de Hengelose IJsclub is samen met de rest van Special Olympics Team NL op weg de Special Olympics World Games in Abu Dhabi. Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 64 sporters met een verstandelijke beperking klaar voor het grootste internationale sportevenement van 2019.

Donderdagavond vond op Schiphol de formele ploegoverdracht van het Special Olympics Team NL plaats door Ruud Verbunt, voorzitter Special Olympics Nederlandaan Marcel van Galen, Head of Delegation. Voor velen is het de eerste grote reis van hun leven.In Abu Dhabi zullen zijde unieke kans krijgen;Nederland met trots vertegenwoordigen enhun vaardigheden en talentenlaten zien op een wereldpodium.Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft voor de rest van hun leven.

World Games 2019
Van 14 t/m 21 maart strijden in totaal 7.500 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi.Samen met 2.500 coaches, 20.000 vrijwilligers en minstens 500.000 toeschouwers zijn de World Games 's werelds grootste sportevenement in 2019.De 64 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.

Special Olympics
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 190 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

 

Meer berichten