Club van de Week: Rugbyclub Dragons. Eigen foto
Club van de Week: Rugbyclub Dragons. Eigen foto

Rugby Dragons: 'Hard in het veld, maar vrienden naast het veld'

  Sport

door Emile Urban

Rugbyclub Dragons is een kleine en gezellige sportclub in Veldwijk. Dat rugby een sport is die iedereen kan beoefenen, ongeacht leeftijd, dat blijkt wel uit het ledenbestand van de club. De oudste speler is 64 jaar en de jongste is 6 jaar.

HENGELO - De afgelopen jaren is de belangstelling voor de rugbysport sterk toegenomen. Dat laatste is ook merkbaar bij Rugbyclub Dragons. In 2018 kwamen er 27 nieuwe leden bij, waarvan 16 jeugdleden. Corlijne Mikkers beoefent zelf al anderhalf jaar de sport en is één van de weinige vrouwen. Ze speelt samen met de mannen. "Vanaf dag één voelde ik mij hier welkom en kon ik met alles meedoen." Ze omschrijft rugby als fysiek schaken. "Je moet echt vooruit denken. Hou je de bal vast of speel je 'm af. Het is niet alleen bruut erin stampen, maar ook nadenken." De club heeft nu één seniorenteam, maar de ambitie is dat er twee teams komen: één recreatieteam dat op zondag even lekker een potje rugby wil spelen én één krachtteam dat op hoger niveau gaat spelen. Ook moet er een vrouwenteam komen. "Het is ook een leuke sport voor dames", zegt Mikkers. "Hoge hakken of make-up, alle soorten dames hebben we bij rugby, dus niet een bepaald type dame zoals vaak wordt gedacht. Je hebt gewoon 'een beastmode,' en die gaat aan bij het rugby spelen. Daarna kun je weer in de lak en zo vrouwelijk zijn als je zelf wil."
Bij Rugbyclub Dragons staan de kernwaarden respect, kracht, discipline en passie hoog in het vaandel. “Rugby is een sport waarbij je kracht en energie kwijt kunt, maar waar je met respect en discipline met elkaar om gaat,” zegt bestuurslid Roderik Moes. “Hard in het veld, maar vrienden naast het veld, of het nu de tegenstander is of de scheidsrechter.”
Vanaf 20 maart start de club wekelijks van 18.30 tot 19.30 uur met introductietrainingen voor jongens en meisjes van 6 tot 16 jaar. Ook spelers van 18 jaar en ouder mét en zonder ervaring zijn welkom om een proeftraining bij te wonen. Meer informatie:
rugbyclubdragons.nl.


Meer zien van Rugbyclub Dragons? Ook aanmelden voor de Club van de Week? Kijk op:
hengelo.1twente.nl

Meer berichten