Team 2 trainit in het Sportbad
Team 2 trainit in het Sportbad (Foto: WS Twente)

WS Twente Team 2 behoudt 1e plek in de regionale competitie

  Sport

Hengelo - Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Dit gezegde gaat dit seizoen dubbel op voor Team 2 van WS Twente.

Terwijl buiten de regen tegen de ruiten sloeg, trad het team afgelopen zaterdag aan in zwembad De Beemd in Lochem om de 1e positie te verdedigen in de hoogste regionale competitie. Ondanks dat de verwarming binnen voor een veel te hoge temperatuur zorgde om goede tijden te mogen verwachten, werd in het vuur van de strijd en onder luide toejuichingen het ene PR na het andere gezwommen.

Natuurlijk telt bij zwemmen de individuele prestatie, maar als je door al je teamgenoten samen zó luid toegejuicht wordt zoals zaterdag het geval was, dan zwem je sneller.

En het bleek te helpen. Met slechts nog één wedstrijd te gaan, staat WS Twente Team 2 ook na deze derde ronde nog steeds bovenaan. Op zaterdag 23 maart aanstaande gaat de ploeg op voor het kampioenschap in het Sportbad Hengelo. Het wordt een thriller van de bovenste plank. Letterlijk elke seconde telt want de concurrentie staat op slechts 23 seconden afstand.

"We zijn nu heel dicht bij het doel dat we ons zelf gesteld hebben aan het begin van het seizoen", zegt hoofdtrainer Paul Jurcka.

Meer berichten