Henk Passies traint zijn lopers
Henk Passies traint zijn lopers (Foto: Richard Sanders)

START LOOPGROEP VOOR BEGINNENDE HARDLOPERS IN SLANGENBEEK EN OMSTREKEN

  Sport

Hengelo - Voor mensen die willen hardlopen, maar niet weten hoe ze moet beginnen, of die niet in hun eentje willen hardlopen begint hardlooptrainer Henk Passies van Fit met Passie op maandag 14 januari een beginnersgroep. De training start elke maandag om 19.15 uur bij Wijkcentrum Slangenbeek in Hengelo en duurt ongeveer anderhalf uur. In een trainingsschema van 12 weken helpt Passies de lopers hun eerste doel te bereiken: 5 km aan één stuk hardlopen.

Henk Passies: “Je hoort vaak zeggen dat hardlopers doodlopers zijn. Dat is nou met recht een dooddoener. Hardlopers leven namelijk langer en blijven bovendien gezonder. Je wordt er fit van, je voelt je mentaal beter, helpt bij afvallen, je blijft gemotiveerd, je bent lekker buiten, je kletst gezellig en maakt nieuwe vrienden. “

Tijdens de hardlooptrainingen van Fit met Passie wordt er niet alleen hardgelopen. Er worden ook oefeningen gedaan en aandacht besteed aan loophouding en looptechniek. Daarnaast krijgen de deelnemers advies over loopschoenen, kleding en voeding.

Kosten
De kosten voor deze 12 weken training bedragen 50 euro. Dat is inclusief een functioneel hardloopshirt en een startbewijs voor de 5 kilometer tijdens de Halve Marathon van Hengelo op 31 maart.

Informatiebijeenkomst 10 januari
Op donderdag 10 januari is er van 19.30-21.30 uur een informatie bijeenkomst bij Non Stop Running, aan het Bevrijderslaantje 1 in Hengelo. Trainer Henk Passies licht hier de opzet van de hardloopcursus toe. Frans Koevoets van Non Stop Running geeft informatie over hardloopschoenen en hardloopkleding. Deze bijeenkomst is gratis, maar aanmelden door een mail te sturen naar info@nonstoprunning.nlis gewenst. Voor meer informatie of aanmelden kunnen belangstellenden ook contact opnemen met Henk Passies, telefoon 06-8396 5445 of mailen naar henkpassies@hetnet.nl

Meer berichten