Leerlingen van het penta collega actief tijdens de tennis battle
Leerlingen van het penta collega actief tijdens de tennis battle (Foto: Lizzy Bakker)

3de editie Sport Heroes Tennis Battle Hengelo groot succes!

  Sport

Hengelo - Tennisvereniging ’t Weusthag in Hengelo was dit jaar voor de 3de keer het decor van de Sport Heroes Tennis Battle. Op donderdag 14 juni verlegden leerlingen van ‘t Genseler, Attendiz De Kapstok en het Penta college Driene hun grenzen tijdens de Tennis Battle. Ruim 50 leerlingen gingen de sportieve uitdaging aan, die werd georganiseerd door Special Heroes Nederland en Tennis vereniging ‘t Weusthag. En mede mogelijk gemaakt door subsidie van Menzis.

Maximale beleving tijdens de Battle

Om 9.00 uur stonden de leerlingen van de scholen op het tennisveld, er werd geopend met een gezamenlijke warming-up waarna ze in groepen werden verdeeld. Iedere groep werd gekoppeld aan een gecertificeerde trainer van de vereniging, die de leerlingen de hele ochtend op verschillende manieren de sport tennis hebben laten ervaren, er werd afgesloten met een wedstrijdje. Alle ingrediënten waren aanwezig om van 14 juni een speciale dag te maken en de leerlingen een maximale beleving te kunnen geven en na afloop huiswaarts te laten gaan als echte helden van de school!

Voor veel leerlingen van het speciaal onderwijs is sporten bij een vereniging en in teamverband moeilijk. Via het programma Sport Heroes maken de leerlingen kennis met een plaatselijke, enthousiaste vereniging en zien ze dat met elkaar sporten erg leuk is.

Iedereen kan een held zijn!

Sport Heroes laat jongeren van het speciaal onderwijs ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma van Stichting Special Heroes Nederland voor leerlingen in het speciaal onderwijs, het speciaal basisonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Ook voor hen wordt zo het sporten met anderen gewoon, samen grenzen verleggen, ieder op zijn eigen manier! Sinds de start van het programma in 2009 hebben al bijna 25.000 leerlingen aan Sport Heroes deelgenomen.

Bij de deelnemende scholen aan de Battle in Hengelo draait het programma al enkele jaren en stelt de projectleider van Special Heroes samen met de school een sportaanbod op maat samen. Alle lessen worden verzorgd door een trainer van één van de vele sportverenigingen uit Hengelo. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen in het speciaal onderwijs lid worden van een sportvereniging. Voor meer informatie: www.specialheroes.nl.

Informatie        Lizzy Bakker (Special Heroes),

                         lbakker@specialheroes.nl (0641241755)

Meer berichten