Alle rijders die een beker hebben gewonnen
Alle rijders die een beker hebben gewonnen (Foto: Eigen foto)

Sem en Manuel districtskampioen BMX

  Sport

Hengelo - Voor de BMX-ers van de NFF is de competitie zaterdag afgesloten met een wedstrijd in Schoonebeek. Twee rijders van FCV het Twentse Ros zijn kampioen geworden, Sem Bosman bij de jongens 10 jaar en Manuel Baumer bij de jongens 12 jaar. Voor Sem was het echt spannend of hij kampioen zou worden, pas in de finale werd duidelijk dat hij districtskampioen was. Manuel was op basis van punten al kampioen voor aanvang van de wedstrijd.
Maar ook negen andere Twentse Rossers stonden op het podium. Tristan Altena 3de (Cruisers alle leeftijden), Mike Stokkelaar 2de (J08), Tom Peters 3de (J09), Twan Bosman 3de (J10), Sibbe Bosscher 2de (J11), Manuel Baumer 1ste (J12), Wesley Oplaat 2de (J12), Tessa Scholtens 3de (M12), Anne Tuchter 2de (M14+), Stefanie Voorthuis 3de (M14+).
Van het Twentse Ros waren ook 5 rijders die voor het eerst een districtserie fietsten en een mooie beker in ontvangst mochten nemen. Ook Stein Oostrik mocht na 2 pechjaren eindelijk zijn dikverdiende beker in ontvangst nemen. In totaal hebben 40 Twente Rossers een beker in ontvangst mogen nemen.
Voor de rijders van de KNWU was er dit weekend een Top Competitie wedstrijd in Schijndel. Zeven rijders van FCV het Twentse Ros verschenen aan de start. Maura Jansen behaalde een mooie 3de plek in de finale bij de meisjes 9-10 jaar.
De rijders van de KNWU, die zich gekwalificeerd hebben gaan, zich nu opmaken voor het Nationaal Kampioenschap op 8 juli in Uithoorn en aansluitend het Europees Kampioenschap in Frankrijk (Sarrians).
 

Meer berichten