Foto:

Judoschool Haagsma presteert ook op laatste individuele toernooi van seizoen

  Sport

HENGELO - Judoschool Haagsma nam zondag in ’s-Gravenzande deel aan het 14e Westland Toernooi. Het was voor de Hengelose club het laatste individuele toernooi van een zeer succesvol wedstrijdseizoen. Een seizoen waarin zowel nationaal als internationaal knappe prestaties werden neergezet. Zo was er ook zondag weer eremetaal voor de judoka’s van Haagsma.

Joost Hoeks en Sven en Douwe Leushuis uit Hengelo en Ilyas Ruparelia uit Almelo belandden in de kleine finale, de strijd om het brons. Ilyas besliste deze in zijn voordeel. Waar hij ook probeerde zijn tegenstander uit balans te krijgen, het lukte net niet. Maar met zijn aanvallen was hij wel de betere judoka en de scheidsrechter wees hem als terechte winnaar aan. Luca Richardson uit Hengelo startte goed door met een uchi-mata (heupworp) een ippon te scoren op tegenstander Van der Geest. Ook de drie partijen die volgden schreef hij op zijn naam. In de finale werd hij helaas uitgeschakeld door een overname, waardoor hij net naast het goud greep.

Coach Marc Haagsma: “Dit was het laatste individuele toernooi en tegelijk de laatste in de reeks van toernooien verder van huis. Je kunt wel in je eigen kringetje, in je eigen regio wedstrijden blijven doen, maar het is goed om jezelf ook met andere judoka's te meten, met tegenstanders die je niet zo vaak treft. Het blijkt dat we zijn opgewassen tegen de westerse mentaliteit. Volgend weekend staan we met een aantal judoka’s op het NK voor teams. Een spannende afsluiting van het seizoen.”

Meer berichten