Twee keer finale voor Maura Jansen tijdens UEC Kampen

  Sport

HENGELO - BMX-ers van FCV het Twentse Ros namen afgelopen weekend deel aan de internationale wedstrijd in Kampen. Deze European Cup wedstrijd wordt georganiseerd door de UEC en heeft naast voornamelijk Europese rijders ook veel rijders van buiten Europa. Zoals rijders uit Japan, Brazilië, Nieuw Zeeland en Canada. Ronde 1 en 2 van deze European Cup waren in Verona, hier hebben geen rijders van FCV het Twentse Ros aan deelgenomen. Twee weken geleden was ronde 3 en 4 in Zolder (België). Hier hebben wel rijders FCV het Twentse Ros aan deelgenomen maar geen eindfinales behaald.

Dit weekend heeft Maura Jansen de eindfinales gereden en een mooie vierde en vijfde plek behaald.

Per dag stonden er ongeveer 1000 rijders aan de start. Van FCV het Twentse Ros uit Hengelo namen er 6 rijders deel. Brian Vloon en Ronan Maring reden boys 15-16 jaar. Ook Jesper Grob zou deelnemen aan deze categorie maar hij is ter voorbereiding op de wedstrijd geblesseerd geraakt. Ronan heeft beide dagen de achtste finale gereden, Brian de moto's. Damian Kappert en Travis Jansen hebben zaterdag bij boys 12 jaar de achtste finale gereden en zondag heeft Travis ook de kwartfinale gereden. Damian heeft zondag alleen de moto's gereden. Yoeri Tilanus rijdend in categorie men 17-24 jaar, heeft zaterdag de kwart finale gereden en zondag de halve finale. Een banddikte maakte zondag het verschil tussen wel of geen finale rijden. Monique van der Valk rijdend voor het Josh BMX team heeft zaterdag de finale gereden, zondag is ze gestrand in de halve finale.

Maura Jansen heeft zaterdag en zondag de finale gereden bij de girls 10 jaar, en heeft respectievelijk de vierde en vijfde plaats behaald.

Komend weekend staat de Talenten Cup en de SX in Papendal op de agenda. Aanstormende BMX-talenten van 15 jaar en ouder gaan dan in de Talenten Cup de strijd met elkaar aan op een echte Supercross baan.

Meer berichten