HKC houdt Giga Kangoeroedag

  Sport

Hengelo - De Hengelosche Korfbal Club (HKC) organiseert een GIGA KANGOEROEDAG. Deze vindt plaats op woensdag 11 april op het korfbalveld op sportpark 't Wilbert.

De Giga Kangoeroedag is een Sportdag voor kleuters, waarin het vooral draait om het FUN element en waarin de kinderen door middel van verschillende spelelementen kennis kunnen maken met Korfbal.
Doel is tevens om kinderen aan het bewegen te krijgen.
Voor dit unieke en bijzondere evenement heeft HKC een tiental Hengelose basisscholen uitgenodigd. Kinderen van de groepen 2 kunnen hieraan meedoen. HKC kan zich verheugen op een grote deelname.
Van deze basisscholen zijn maar liefst zo'n 300 kinderen aangemeld.
Er komt heel veel bij kijken om zoiets groots te organiseren. Gesteund door de ervaring van de eerste Kangoeroedag in 2016, is men bij HKC al enige tijd bezig met de organisatie. Om alles in goede banen te leiden zijn er enorm veel vrijwilligers nodig.
Naast vele HKC vrijwilligers zijn ook studenten van het Montessori, Grundel en ROC Hengelo Sport en bewegen ter ondersteuning aanwezig.
Na ontvangst starten de kinderen om 09.00 uur met een dansje op het kunstgrasveld o.l.v. een kangoeroe.
Daarna begint het programma.
Tegen 12.30 uur is de Giga Kangoeroe dag ten einde.
Om dit te kunnen bekostigen heeft de HKC sponsorcommissie Albert Heijn Boddeman (Hengelose Es) bereid gevonden om voor de kinderen iets lekkers en te drinken beschikbaar te stellen.
HKC heeft een Kangoeroe klup, waarbij de allerkleinsten elke zaterdagochtend leuk bezig zijn op het korfbalveld of als het kouder wordt in een sportzaal.
De Kangoeroe Klup is dan ook voornamelijk een klup die zich richt op het meer en beter laten bewegen van kinderen van 3-7 jaar, met een knipoog naar het korfbal.
De Kangoeroe Klup speelt daarmee ook in op maatschappelijke ontwikkelingen zoals het steeds vaker voorkomen van obesitas bij kinderen en de aandacht voor normen en waarden die bij Korfbal heel normaal zijn.

Meer berichten