De Hengelosche Bridgeclub jubileert. De club, die in oorlogstijd opgericht werd, bestaat 75 jaar. Voor de leden is er een feestmiddag op 21 januari. Eigen foto
De Hengelosche Bridgeclub jubileert. De club, die in oorlogstijd opgericht werd, bestaat 75 jaar. Voor de leden is er een feestmiddag op 21 januari. Eigen foto

Hengelosche Bridge Club is 75 jaar jong en springlevend

  Sport

Hengelo - De Hengelosche Bridgeclub jubileert. De club, die in oorlogstijd opgericht werd, bestaat 75 jaar. Voor de leden is er een feestmiddag op 21 januari. De besturen van de andere bridgeclubs uit Hengelo en Borne worden uitgenodigd voor een bridgeavond die op 26 januari gehouden wordt.

De Hengelosche Bridgeclub werd op 20 januari 1943 opgericht in het voormalige Amstel Hotel aan de Enschedesestraat. "Ondanks de donkere jaren was er toch behoefte aan ontspanning", aldus penningmeester Boy Bonnamy.

Fusies
Na enkele fusies met andere clubs zoals Boerke Aas en Stadserf ontstond een volwaardige bridgeclub. Er werd onder meer gespeeld in Hotel Nationaal en later bij Hotel Deters. Vanaf de jaren zestig tot de jaren negentig was café de Ster van de familie Hemmelder de domicilie van de club. Na enkele omzwervingen in de jaren negentig is de club neergestreken in de grote zaal van de voetbalvereniging BWO (Blauw Wit Oost).
Gespeeld wordt er op de dinsdagavond.

Met de hand
Werden in het verleden de uitslagen nog met de hand uitgerekend, tegenwoordig gaat alles elektronisch en staat het resultaat van de speelavond nog diezelfde dinsdagavond online ter beschikking aan de leden van de bridgeclub. Want nakaarten mag wel, maar niet teveel aan de tafel.

Naast de competitie in drie lijnen (sterktes) worden er nog steeds diverse drives (speciale spelavonden) georganiseerd, zoals een Herfst- een Kerst- en een Paasdrive. De Hengelosche Bridgeclub is lid van de landelijke Nederlandse Bridge Bond. Ook is er eens in de anderhalf jaar een weekend met alle leden, waarin naast de bridge ook tijd en ruimte is voor het sociale aspect. Al met al een actieve club.

De club bestaat uit ongeveer negentig leden.
Bonnamy: "Op de dinsdagavond is het dan ook een gezellige drukte van jewelste bij BWO. Om half acht wordt er gestart en tegen half elf vertrekt een ieder weer huiswaarts, soms gedesillusioneerd en soms opgetogen. Het blijft spannend."

De HBC verzorgd eens per anderhalf jaar een bridgeweekend ergens in Nederland en dit is met een open inschrijving, net als de eindejaarsdrive, die dit jaar alweer voor de negende keer werd gehouden bij Norma in Hengelo. De gemiddelde leeftijd van de leden is 73 jaar. De HBC blijft wat ledenbestand betreft vrij stabiel. "Het verloop van de leden is minimaal, er verlaten ons natuurlijk wel eens leden maar er komen ook weer nieuwe leden bij. Gelukkig hebben we ook nog wel een aantal leden beneden de zestig jaar, en natuurlijk zijn we blij wanneer er jongere leden bijkomen; ze zijn allemaal van harte welkom!"

HBC Winter Bridgedrives

De Hengelose Bridge Club houdt de komende vrijdagmiddagen haar Winterbridgedrives.
De data zijn 12 en 19 januari en 2, 9, 16 en 23 februari.
Belangstellenden zijn welkom in de kantine van B.W.O., Oldenzaalstraat 518 in Hengelo. Deelname 2 euro. Aanmelden aan de zaal. De drive begint om 13.30 uur; de zaal is open om 13.00 uur.

1 reactie
Meer berichten

Shopbox