Foto: stock

Schaken op niveau in Sporthal 't Wooldrik

  Sport

In Borne is maandag het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap (ONJK) van start gegaan. Voor de zevende maal al weer in Sporthal 't Wooldrik. Tot en met zaterdag strijden jongens en meisjes in acht verschillende leeftijdscategorieën om de titels.

Borne - Het ONJK is met ongeveer 300 deelnemers één van de grootste jeugdtoernooien van Europa. Dit jaar is het deelnemersveld erg sterk, waardoor het een spannende strijd beloofd te worden.

Meedoen

Iedereen die van schaken houdt is welkom. Om te kijken en om mee te doen. Er is namelijk ook een recreatieruimte, waar iedereen zelf een potje kan schaken, lekker kan rondneuzen in een winkel met schaakspullen of andere wedstrijden kan volgen via digitale live borden.

Over het toernooi
Het toernooi wordt al weer voor de 43ste keer in Nederland georganiseerd, waarvan 26 keer in Twente. De gemeente Borne en het adviserende platform de BLOS (Bestuurscommissie Lichamelijke Opvoeding en Sport) steunen het toernooi door de zaal ter beschikking te stellen. Het toernooi wordt gehouden onder auspiciën van de KNSB.

Voor meer informatie kan men kijken op www.onjk.nl of bellen met bestuurslid Stichting Caïssa Daan Sta via tel. 06-48698985

Meer berichten