Logo hengelosweekblad.nl


Hardlopen + hindernissen is Survival Run Rutbeek

  Sport

Enschede - Op het Rutbeek bij Enschede wordt op zondag 24 september een survival run gehouden, een in Nederland snel groeiende buitensport, waarbij hardlopen gecombineerd wordt met het nemen van hindernissen.

Deze hindernissen worden opgebouwd uit touwen, balken, netten en in het landschap aanwezige elementen, zoals bomen en wallen. Daarnaast maken boogschieten en suppen, het staand peddelen op een surfplank, deel uit van de run.

's Morgens is er eerst een officiële wedstrijd, die deel uitmaakt van de landelijke competitie Korte Survival Run. Daarna kunnen recreanten in diverse klassen hun kunnen op het parcours testen.

De 5 kilometer run is voor iedereen vanaf 8 jaar (8- en 9-jarigen onder begeleiding van een volwassene) en is voor ieder sportief aangelegd persoon geschikt. Het 7 kilometer lange parcours biedt meer uitdaging en is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.

Het hele parcours word voorafgaand aan de run op veiligheid gekeurd door een lid de Survivalrun Bond Nederland, die ook tijdens de wedstrijd aanwezig is. Inschrijven kan via rutbeeksurvivalrun.nl

reageer als eerste
Meer berichten