Logo hengelosweekblad.nl


Cuneyt Avsar

Nieuw avontuur Cuneyt Avsar in eredivisie

  Sport

Zaalvoetballer Cuneyt Avsar hoopte dit seizoen met eerstedivisionist LZV/Kuypers de stap naar de eredivisie te maken. Maar de missie van de club uit Lichtenvoorde strandde op de klippen van de nacompetitie. Toch speelt de Haaksbergenaar na de zomer in de hoogste zaalvoetbalcompetitie van Nederland. Eredivisieclub WSV heeft hem gestrikt. Op het veld speelt Avsar voor het Hengelose Barbaros.

HAAKSBERGEN/HENGELO - De vereniging uit Apeldoorn is onder de indruk geraakt van Avsar. De technische leiding van WSV polste hem voor een overstap. Daar stond Avsar niet onwelwillend tegenover. "Ik wil de eredivisie in de zaal heel graag een keer meemaken. Ik ben blij met deze aanbieding van WSV", zegt Avsar. Het is met de Haaksbergenaar snel gegaan in de zaal. Pas anderhalf jaar geleden sloot hij zich aan bij de spelersgroep van LZV. De vereniging uit de eerste divisie zag in hem een waardevolle aanvulling van de selectie. LZV had de ambitie om terug naar de eredivisie te gaan. De club uit Lichtenvoorde speelde in het verleden jaren achtereen op het hoogste niveau. LZV bereikte ook al eens de nationale bekerfinale, maar verloor die van FC Marlène. Het vizier is nog altijd op de eredivisie gericht.

Maar in de afgelopen twee seizoenen ging het mis in de nacompetitie. Avsar en zijn ploegmaten slaagden er niet in de eerste divisie te verlaten. Het zag er aanvankelijk naar uit dat de Haaksbergenaar aan een nieuw seizoen in de Achterhoek zou beginnen. Maar WSV lijfde hem in. "WSV is de meest dichtstbijzijnde club in de eredivisie. De andere clubs zijn veel verder weg." De voormalige voetballer van Haaksbergen, Bon Boys en HSC'21 speelt ook nog steeds op het veld. Avsar voetbalt bij Barbaros. Met de club uit Hengelo werd hij onlangs kampioen in de vierde klasse.

Avsar kan het zaalvoetbal en veldvoetbal combineren. De trainingen en wedstrijden zijn op verschillende dagen. In de eredivisie van het zaalvoetbal wordt doorgaans op vrijdagavond gespeeld. De duels van Barbaros zijn op zondagmiddag. Met de overstap naar WSV kan Avsar zich ook in de kijker spelen van de nationale ploeg. De Haaksbergenaar hoopt in beeld te komen bij de bondscoach van Turkije. De nationale keuzeheer selecteert Turkse spelers uit de Nederlandse en Belgische competitie. Zijn toekomstige ploegmaat Cihan Özcan bij WSV is al Turks international. "Ik maak een kans als ik heel goed speel. De bondscoach kijkt naar spelers in België en Nederland. In Turkije is er geen eredivisie. Daar spelen universiteitsteams tegen elkaar. Dat is het hoogste niveau in Turkije. Er worden ook spelers geselecteerd van universiteitsteams. Maar het niveau van de eredivisie in Nederland en België ligt hoger."

reageer als eerste
Meer berichten