Logo hengelosweekblad.nl


Carmen Baks werd derde bij de junioren.
Carmen Baks werd derde bij de junioren.
Sport

TurnCentrum Twente plaatst zich voor Nederlandse kampioenschappen

  Sport

HENGELO - Afgelopen weekend was de 1/2 finale turnen dames voor de 2e divisie en de 3e divisie te Winterswijk. Hier werd gestreden om plekken voor de Nederlandse kampioenschappen. Tevens konden turnsters zich plaatsen voor toestelfinales door de hoogste score op een toestel te behalen. Er kwamen zowel zaterdag als zondag turnsters van TurnCentrum Twente actie.

Zaterdag 8 april
Nathalie Elias turnde bij de jeugd N3. Zij behaalde een achtste plaats in het eindklassement. Puck Waanders turnde bij de jeugd 2e divisie. Zij behaalde een vijfde plaats. Beide dames hebben zich met dit resultaat geplaatst voor het NK. Nathalie plaatste zich ook nog voor de toestelfinale balk en sprong, en Puck voor de toestelfinale sprong. 

Zondag 9 april
Bij de pupillen 2 N3 behaalde Demi Vogt een achtste plaats. Dit was goed voor plaatsing voor het NK. Hiernaast plaatste zij zich samen met clubgenootje Eefje Zwankhuizen voor de toestelfinale op balk.

Amelie Bodegom behaalde bij de jeugd N4 een twaalfde plaats en plaatste zich hiermee op het nippertje voor het NK. Zij behaalde de hoogste score op het toestel brug en hiermee sleepte zij dus ook nog een toestelfinale brug in de wacht.

Carmen Baks turnde bij de junioren een stabiele wedstrijd in een sterk wedstrijdveld. Zij mocht zelfs het brons in ontvangst nemen en dwong hiermee ruimschoots plaatsing voor het NK af. 

NK
De Nederlandse kampioenschappen voor de 2e divisie vinden plaats op 20 mei in Alphen aan de Rijn en de Nederlands kampioenschappen voor de 3e divisie vinden plaats op 13 mei in Almelo. 
 

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten