Logo hengelosweekblad.nl


De vier finalerijders van FCV Het Twentse Ros. Vlnr: Mathijs de Ruiter, Koen Tijink, Yoeri Tilanus en Brian Vloon.
De vier finalerijders van FCV Het Twentse Ros. Vlnr: Mathijs de Ruiter, Koen Tijink, Yoeri Tilanus en Brian Vloon.
Sport

Yoeri Tilanus eerste bij BMX Brabants kampioenschap

  Sport

HENGELO - In Ammerzoden vond afgelopen zaterdag het eerste provinciaals kampioenschap van 2017 plaats. Yoeri Tilanus sloot deze dag af met een eerste plek en mag zich dan ook Brabants kampioen bij de jongens 16-17 noemen.

Aan deze wedstrijd konden alle NFF-rijders uit Nederland deelnemen. Ook het Twentse Ros was weer vertegenwoordigd met een aantal rijders. Rijders die vroeg uit de veren moesten richting Brabant. Vanaf negen uur konden ze de baan verkennen met wat trainingsrondjes, waarna rond elf uur de wedstrijd van start ging.

Vanwege zijn studie rijdt Mathijs de Ruiter het laatste jaar minder maar zaterdag was hij er weer bij. Ondanks de mindere BMX-trainingsuren reed Mathijs nog net zo smooth als anders over de baan. Hij behaalde het podium met een derde plek bij de Jongens 18+. Ook Koen Tijink en Brian Vloon gingen de hele dag goed over de baan. Dit resulteerde voor beiden in een verdiende finale plek. Koen eindigde met zijn vierde plek net naast het podium. Brian werd zesde in de finale.

Kjeld Grob en Jesper Nijhuis reden sterk in de manches. Jesper werd maar liefst 3x1 maar helaas strandden beiden in de halve finale. Ook Jesper Grob, Wim Smalbrugge en Thijs Smalbrugge reden de halve finale. Voor Damian Ragbourn, Damian Kappert en Tristan Altena eindigde de wedstrijd zaterdag na de manches.

Reageer als eerste
Meer berichten