De spelers van FC Twente vormen een erehaag voor de vrouwen. Renate Jansen gaat voorop. (Foto: Bas Everhard)
De spelers van FC Twente vormen een erehaag voor de vrouwen. Renate Jansen gaat voorop. (Foto: Bas Everhard) Foto: Bas Everhard

Volop feest in een vrolijke Veste

Sport

De sfeer was zondagmiddag opperbest in De Grolsch Veste. Na een wat haperend begin walste FC Twente over FC Volendam heen, Jannes kwam zingen en de landstitel van de vrouwen werd uitbundig gevierd. Alleen die derde plek, die is nog niet zeker. Twente moet nog één keer aan de bak, op de laatste speeldag, uit tegen PEC Zwolle.

Enschede - Als FC Twente komende zondag de laatste wedstrijd bij PEC Zwolle wint, dan is de derde plek en de voorronde Champions League zeker. Het zou een bekroning zijn op een geweldig seizoen. Maar concurrent AZ is taai en won zondag bij Go Ahead met 0-3. Het onderlinge verschil tussen de nummers 3 en 4 is twee punten en qua doelsaldo is Twente één doelpunt beter. AZ speelt in speelronde 34 thuis tegen het FC Utrecht van Ron Jans.
Tegen FC Volendam zaten er 29.700 toeschouwers op de tribune. Speaker Jan Bruins meldde dat er dit seizoen in totaal 504.850 toeschouwers waren geweest. “Een record’’, aldus Bruins. Verrassend genoeg nam het al gedegradeerde Volendam tweemaal een voorsprong. Damon Mirani maakte zowel de 0-1 als de 1-2. Ricky van Wolfswinkel schoot fraai de 1-1 binnen op aangeven van Daan Rots. De 2-2 was van Naci Ünüvar na een assist van Sem Steijn. Bij rust was het al 5-2. Eerst kopte Robin Pröpper onderkant lat raak uit een corner van Gijs Smal, vervolgens kogelde Youri Regeer binnen en de vijfde treffer kwam van Steijn op aangeven van Van Wolfswinkel. In de tweede helft kreeg Volendam een aantal kansen voordat Steijn er 6-2 van maakte. Het was een rebound na een inzet van invaller Mitchell van Bergen. Steijn tekende ook voor de 7-2 met een fraaie vrije trap. Het was alweer zijn zeventiende goal dit seizoen. Tijdens de ereronde, met Jannes en de FC Twente Vrouwen, hield Steijn de bal - gekregen voor zijn hattrick - stevig vast. Nog voor de ereronde werd afscheid genomen van de vertrekkende spelers: Smal, Ünüvar en Myron Boadu. De Vriendenkring riep Lars Unnerstall uit tot tot Speler van het Jaar. Regeer werd gekozen tot Talent van het Jaar.

FC Twente staat na 33 wedstrijden derde met 66 punten en doelcijfers van 67-35. AZ is vierde met 64 punten en heeft de doelcijfers 67-36. Bij een gelijkspel van FC Twente bij PEC en een zege van AZ op Utrecht met een doelpunt verschil eindigen beide clubs gelijk. Het aantal goals voor is dan beslissend. De onderlinge wedstrijden - beide ploegen wonnen thuis met 2-2 - zorgen niet voor een verschil. Een beslissingswedstrijd om de derde plek behoort tot de mogelijkheden.

De muzikanten van AAN uit Hengelo. Eigen foto.
Herintreders en nieuwe muzikanten 16 mei, 15:35
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 15:34
Duo Gewoon bij een optreden. Eigen foto.
Muzikale gezelligheid Duo Gewoon 16 mei, 15:32
ELLEN Stoffen heeft tijdens de Week van de Stenen Winkel een winactie.
ELLEN Stoffen doet mee aan Week van de Stenen Winkel 14 mei, 08:21
Bezoekers nemen een kijkje bij de watermolen in Oele. Eigen foto.
'We willen dat Oeler Watermolen bekender wordt in Hengelo' 14 mei, 08:19
Pen
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 08:17
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 14 mei, 08:16
Afbeelding
De nieuwe krant lees je online! 14 mei, 08:00