De spelers van FC Twente vieren de treffer van Myron Boadu. (Foto: Bas Everhard)
De spelers van FC Twente vieren de treffer van Myron Boadu. (Foto: Bas Everhard) Foto: BJ Everhard

FC Twente comfortabel op derde plek

Sport

FC Twente heeft de derde plek steviger in handen na de 3-0 zege van zaterdag op RKC en het puntenverlies van Ajax en AZ. Beide achtervolgers staan nu op zes punten van Twente. Op aangeven van Michel Vlap maakte Ricky van Wolfswinkel de belangrijke 1-0 tegen een goed voetballend RKC.

Enschede - Laagvlieger RKC begon een stuk beter aan de wedstrijd dan Twente. De Waalwijkers voetbalden in de eerste twintig minuten drie goede kansen bij elkaar, maar scoorden niet. Bij de eerste aanval aan de overkant was het direct raak. Sem Steijn zette voor, Vlap kopte terug en Van Wolswinkel tikte binnen. Steijn dacht even de 2-0 binnen te schieten, maar door buitenspel van Michal Sadilek werd die gal afgekeurd.
De tweede helft van Twente was een stuk beter, zeker met de invallers Naci Ünüvar en Carel Eiting erbij en niet veel later ook Youri Regeer en Younes Taha. Maar dé invaller was uiteraard Myron Boadu. De van Monaco gekomen spits had er zomaar drie kunnen maken. De 2-0 was van Boadu op aangeven van Regeer en de 3-0 van Taha was een rebound op een schot van Boadu, gevoelvol weggestuurd door Ünüvar. De keeper van RKC, Etienne Vaessen, roemde Boadu. “Boadu komt erin en we zijn van slag’’, aldus Vaessen. Ook Robin Pröpper was blij met de invalbeurt van de nieuwe spits. “Een kwaliteitsimpuls, een hele goede toevoeging’’, aldus de aanvoerder, die ook Van Wolfswinkel roemde. “Ricky was ook heel belangrijk. We hebben gewoon een heel goed team. In de tweede helft hebben we hoog druk gezet, strijd leveren en fouten afdwingen, daar komen ook de kansen uit.’’ En Boadu? “Ik denk dat hij ontzettend goed bij ons past. Daar kunnen we nog veel plezier aan beleven.’’

Boadu zelf genoot van zijn doelpunt en van de overwinning. “Het team heeft me een warm welkom gegeven. En de fans hebben me ook een warm welkom gegeven. Voor mij was het heel bijzonder. Ik denk dat je geen beter debuut kunt maken. Ik heb echt zin om te spelen en belangrijk te zijn voor het team. Ik moet veel trainen en wedstrijden spelen, dan komt het vanzelf goed.’’

FC Twente is de nummer drie van de eredivisie met 41 punten uit 20 wedstrijden. PSV is koploper met 56 punten uit 20 wedstrijden, Feyenoord is tweede met 46 punten uit 20 wedstrijden. AZ en Ajax staan op de plekken 4 en 5 met beiden 35 punten uit 20 wedstrijden. FC Twente treft in speelronde 21 op de zaterdagavond Excelsior in Rotterdam. Excelsior verloor afgelopen weekend uit bij Almere City met 2-1 en staat op de veertiende plek met 21 punten uit 20 wedstrijden.

Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20