Patrick Rillmann, raadslid voor LokaalHengelo, gaat zeker stemmen voor de Provinciale Staten. Foto: LokaalHengelo
Patrick Rillmann, raadslid voor LokaalHengelo, gaat zeker stemmen voor de Provinciale Staten. Foto: LokaalHengelo (Foto: )

Rillmann: Ik ga stemmen; ik hoop u ook

  Politiek

door Patrick Rillmann

In Hengelo's Weekblad verschijnt wekelijks de rubriek Voor de (d)raad ermee, waarin een fractievoorzitter, raads- of commissielid van de deelnemende raadsfracties, een stelling poneert. Voor deze week heeft Patrick Rillmann, raadslid van LokaalHengelo, de pen ter hand genomen. Zijn stelling: 'Ik ga stemmen. Ik hoop u ook!'

Hengelo - Op woensdag 20 maart 2019 zijn ze Provinciale Staten (PS) verkiezingen, dan mogen burgers stemmen op de politieke partijen die hun standpunten in de provincie vertegenwoordigen. Als gemeenteraadslid volg ik de campagnes naar deze verkiezingen met belangstelling. En ondanks dat ik mijzelf als een soort van insider zie, kost het mij deze keer meer moeite dit allemaal te volgen en te begrijpen.

Belangen provincie?
Waar draait het nu echt om tijdens de Provinciale Staten verkiezingen?
Gaat het in dit geval om de belangen van Overijssel of staat er iets groters op het spel?
Als ik de debatten op de nationale tv bekijk, waar onze landelijke politici elkaars standpunten bestrijden, krijg ik het gevoel dat het niet gaat om onze provinciale en lokale belangen, maar om de belangen van Den Haag. De regeringspartijen vechten voor hun positie in de Eerste Kamer, want het verliezen van de meerderheid aan zetels in de Eerste Kamer zou onze regering schaakmat zetten en het uitvoeren van haar beleid kunnen dwarsbomen.
Maar nu weer terug naar Overijssel. Wat staat er hier op het spel? Wat is belangrijk voor Overijssel?

De debatten waar de provinciale politici/kandidaten aan deelnamen waren tot nu toe niet echt spannend en klonken als een slaapverwekkende versie van de landelijke debatten. Ik luister naar de pleidooien over woningbouw, waarbij de verschillen voornamelijk liggen in hoeveel gebouwd moeten worden, worden het sociale huurwoningen of gaat het om duurdere koopwoningen en of ze nu wel of niet duurzaam gebouwd moeten worden.
Andere onderwerpen waarover wordt gedebatteerd zijn de klimaatdoelstellingen (CO2 uitstoot en windmolens) en de 'zin en onzin' hiervan, de wens tot meer economische groei en de verbreding van de N35.


Weliswaar allemaal belangrijke onderwerpen, maar niet echt spannend vind ik. Elke politicus preekt voor eigen parochie en probeert het publiek te vleien met mooie woorden, maar zij kunnen mij niet te overtuigen. Zoals u misschien merkt, ook ik als raadslid ben er nog niet uit! Ik weet nog niet op welke partij of persoon ik ga stemmen en wie er in mijn beleving het beste mijn belangen behartigd, maar ik heb gelukkig nog een paar dagen om mij hierin te verdiepen.

Maar stemmen ga ik zeker en ik hoop u ook!

www.lokaal-hengelo.nl

Meer berichten