Marc ten Barge, D66: "Ik mis juist een gezamenlijk belang. Het gaat er namelijk niet om wat je vindt maar wat jíj gaat doen." Foto: D66 Hengelo
Marc ten Barge, D66: "Ik mis juist een gezamenlijk belang. Het gaat er namelijk niet om wat je vindt maar wat jíj gaat doen." Foto: D66 Hengelo (Foto: )

D66 Hengelo: Marktplein? Kwestie van doen. Samen.

  Politiek

door Marc ten Barge

In Hengelo's Weekblad verschijnt wekelijks de rubriek Voor de (d)raad ermee, waarin een fractievoorzitter, raads- of commissielid van de deelnemende raadsfracties, een stelling poneert. Voor deze week heeft Marc ten Barge, fractievoorzitter van D66 Hengelo, de pen ter hand genomen.

Hengelo - 'Het is niks en het wordt niks!', kopte dagblad Tubantia recent over het marktplein. De binnenstad houdt de gemoederen al lange tijd bezig. Hengelo bruist niet, kijk hoe ze het in Enschede doen!

Met meer dan 300 evenementen per jaar is er echter genoeg te doen in Hengelo.
Zomaar een greep: het Op Karakter Festival (de Nacht van Hengelo), het culinaire evenement Heerlijk Hengelo, Foodfestival Stoer Voer, Korenfestival Amusing, muziekfestivals BAM! en Tropical Night, het nieuwe duurzaamheidsfestival Goed=Doen. De lijst is lang. Uit eten gaan in het weekend zonder reservering? Vergeet het maar. Hooguit is er nog ergens een plekje aan de bar. Soms vergeten we wat er allemaal al te doen is in onze stad.

Hengelo is in beweging!
Ik zie steeds meer ondernemers die met nieuwe concepten onze stad verfraaien. Het stukje 'vrijstaat' Beekplein bijvoorbeeld. Eigenaar Pascal Huisintveld is door stichting Groener Hengelo verkozen tot de duurzaamste ondernemer. Hij heeft een braakliggend stuk terrein in de binnenstad, het Beekplein, omgetoverd tot een unieke ontmoetingsplek waarbij duurzaamheid in de bedrijfsvoering een belangrijke rol speelt.

Stichting in Wording
Ook de jonge ondernemers van Stichting in Wording, beheerders van de Watertoren, zijn een mooi voorbeeld. De Watertoren is nu een culturele broedplaats en ontmoetingsplek met diverse exposities, livemuziek en activiteiten. Hun motto? "Geen probleem! Gewoon doen!"

Het is precies deze mentaliteit die we nodig hebben om het marktplein te laten bruisen! Hengelo kent al genoeg mensen met een eigen mening waarmee het allemaal wél goedkomt. Zo hadden we de zelfbenoemde 'onafhankelijke' Raad van Elf die als 'supervisieteam' de plannen voor het marktplein wilde begeleiden of zelfs blokkeren. En kunstenaar Pier van Dijk vindt dat hij met zijn Fijnpleinplan wél goed heeft geluisterd naar de Hengelose bevolking. Ik mis juist een gezamenlijk belang. Het gaat er namelijk niet om wat je vindt maar wat jíj gaat doen.
Niet geheel toevallig zijn de mensen van het Beekplein en Stichting in Wording veelal jonge Hengeloërs die gewoon zijn gaan doen. Samen. Het is een motto die ook D66 Hengelo voorstaat. Wij denken aan morgen, dus doen we vandaag!

https://hengelo.d66.nl

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding