'Politiek in de Pol' met Sybrand Buma (CDA)

  Politiek

Diepenheim - CDA-leider Sybrand Buma is zondag 16 december 2018 te gast in de 19e aflevering van ‘Politiek in de Pol’ in het Twentse Diepenheim. Ook te gast is Annemieke Wissink, lijsttrekker van de Overijsselse PvdA bij de komende provinciale verkiezingen.

‘Politiek in de Pol’ is de maandelijkse politieke talkshow in Diepenheim in de aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten in maart 2019. In de voorgaande edities van ‘Politiek in de Pol’ waren onder andere Hans Wiegel (VVD), Ank Bijleveld (CDA) en Alexander Pechtold (D66) te gast.

Sybrand Buma (53) is sinds 2010 voorzitter van de CDA-fractie in de Tweede Kamer, en is al Kamerlid sinds 2002. Volgens hem moeten de provinciale verkiezingen vooral gaan over het tekort aan woningen, infrastructuur en het klimaatbeleid. Eerder sprak de CDA-leider de vrees uit dat het klimaatbeleid kan leiden tot een nieuwe tweedeling in de maatschappij.

Ook te gast is Annemieke Wissink uit Bentelo. Zij is de lijsttrekker van de PvdA bij de provinciale verkiezingen in Overijssel. In de provincie hield Wissink (36) zich de afgelopen jaren onder meer bezig met natuur en landbouw. Zij nam het initiatief voor een plan voor de redding van bijen en maakte zich hard voor een stop op geitenhouderijen in Overijssel, die er in september van dit jaar ook kwam.

Ook de vaste columniste Alexa Gratama is weer van de partij. Muziek is dit keer van Helen Music uit Hengelo. Presentator is Hans Verbeek. Ook het publiek kan meedoen door bij de ingang eigen vragen op te geven.

De 19e aflevering van ‘Politiek in de Pol’ is zondag 16 december 2018 om 17.00 uur in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 te Diepenheim. De muziek begint om 16.30 uur.

Kaarten kosten € 5,-. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.herbergdepol.nl.

Meer berichten