Koningsdag in Hengelo een jaar geleden. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in Hengelo een jaar geleden. Foto: Remco Ditmar.

Aanmelden voor Koningsdag

Nieuws

De Hengelose Oranje Vereniging is al begonnen met de organisatie van Koningsdag. Die is dit jaar op een zaterdag. De Hengelose Oranje Vereniging nodigt verenigingen uit om mee te doen. Zij kunnen zich presenteren en demonstraties verzorgen. “We hopen op meer dan dertig verenigingen”, laat de organisatie weten.

HENGELO - In de binnenstad kunnen verenigingen zich elk jaar presenteren op Koningsdag. Volgens bestuurslid Tijs Jagers van de Hengelose Oranje Vereniging is daar behoefte aan. “Kinderen kunnen met hun ouders even proeven aan verschillende sporten, die in Hengelo worden aangeboden. Voor een vereniging is het een middel de interesse te wekken in een sport. Verenigingen laten zien dat ze er zijn”, zegt Jagers. Het aanbod is divers. “Dat varieert van streetsoccer tot honkbal en van jeu de boules tot roeien. Roeien kan uiteraard niet in de binnenstad, maar roeivereniging Tubantia komt wel met een aanhanger met boten. Er is een informatietafel waar belangstellenden informatie kunnen inwinnen”, aldus Jagers. Een jaar geleden deden dertig verenigingen mee. Jagers zegt dat meer clubs welkom zijn. “We hopen op meer dan dertig verenigingen.” Koningsdag is op zaterdag 27 april. Zaterdag is het echter ook marktdag. “Daardoor zal het op het Stationsplein en het Schouwburgplein dit jaar drukker zijn. We moeten uitwijken vanwege de markt. Maar er is plek genoeg.” De Hengelose Oranje Vereniging nodigt alle sportverenigingen in Hengelo uit om mee te doen. “We gaan de verjaardag van de koning groots vieren met een sportevenement in het bruisende centrum. Allemaal krijgen ze de kans zich te presenteren aan een breed publiek. Dit is een uitstekende gelegenheid verenigingen in de schijnwerpers te zetten”, laat de organisatie weten. Jagers hoopt dat ze zich deze maand of in maart gaan aanmelden. Begin april kan eventueel ook nog, maar liever niet later. “Uiterlijk begin april willen we het graag weten.” Verenigingen kunnen zich al aanmelden en laten weten op welke wijze zij zich willen presenteren. Reacties en ideeën zijn welkom.

Binnenkort ontvangen de verenigingen gedetailleerde informatie over Koningsdag 2024 en instructies voor aanmelding. Aanmelden kan al via het speciale formulier op www.oranjevereniginghengelo.nl. Info: Tijs Jagers via e-mail op sport@oranjevereniginghengelo.nl.

www.oranjevereniginghengelo.nl

Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20