Jelte Meijer in de sportzaal waar een groep leden aan het sporten is. Eigen foto.
Jelte Meijer in de sportzaal waar een groep leden aan het sporten is. Eigen foto.

‘We zoeken trainers en bestuursleden’

Nieuws

Sportvereniging WRSH in de Hasseler Es is dringend op zoek naar trainers en bestuursleden. De zoektocht naar enkele trainers heeft nu prioriteit. “Die moeten er echt komen. Maar we zoeken ook nieuwe bestuursleden. De penningmeester bijvoorbeeld gaat stoppen”, zegt voorzitter Jelte Meijer van Wijkrecreatie Sportvereniging Hasseler Es (WRSH).

HENGELO - De vereniging bestond vorig jaar 45 jaar en wil over vier jaar een jubileum vieren. Normaal gesproken moet dat lukken. Want met tweehonderd leden voorziet deze sportvereniging nog steeds in een behoefte. “We staan niet op omvallen, maar er moet wel iets gebeuren. We zoeken trainers en bestuursleden”, zegt Meijer. WRSH vervult volgens hem een belangrijke functie in de wijk. “Iedereen kan op een recreatieve manier sporten; ook mensen met weinig geld. Onze leden komen niet alleen uit de Hasseler Es, maar ook uit andere wijken. Wel is de Hasseler Es de wijk waar deze vereniging ooit is ontstaan”, zegt Meijer. Het bestuur heeft al pogingen ondernomen om trainers en bestuursleden te vinden. Maar dat is nog niet gelukt. Belangstellenden hoeven niet uit de wijk of Hengelo te komen. Ook geïnteresseerden uit andere plaatsen zijn welkom. Meerdere bestuursleden zitten al jarenlang in het bestuur. Van een doorstroming is de laatste jaren geen sprake geweest. “Ik ben bijvoorbeeld al 25 jaar voorzitter. Ook onze penningmeester doet dit al heel lang. Die heeft aangegeven er binnenkort mee te willen stoppen. Daar zoeken we een opvolger voor. Die oproep is dringend”, aldus Meijer. Met een nieuwe penningmeester en enkele trainers zijn de eerste noden gelenigd. De vereniging zoekt trainers om met de sporten door te kunnen gaan. “Zonder trainers kunnen we niet. Dan lopen ook de leden weg. Trainers moeten er komen.” Bij WRSH worden tal van sporten aangeboden waaronder badminton, volleybal, basketbal en streetdance. “We hebben een breed sportaanbod voor jong en oud. Iedereen kan met plezier op een recreatieve manier sporten. De contributie is laag”, zegt Meijer. De vereniging wil alle sporten blijven aanbieden.

De vereniging wil de talrijke sporten blijven aanbieden. “Maar de trainers van onze aeronetics- en streetdancegroep stoppen er helaas mee. We hopen snel enkele nieuwe trainers te vinden. Aeronetics en streetdance worden erg goed bezocht. Leden zijn enthousiast”, zegt Meijer. Trainers krijgen een vrijwilligersvergoeding.

www.wrsh.nl

Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20