De inzameling bij Kleine Kracht. De organisatie zoekt een nieuwe locatie. Eigen foto.
De inzameling bij Kleine Kracht. De organisatie zoekt een nieuwe locatie. Eigen foto.

Kleine Kracht met handen in het haar

Nieuws

Stichting Kleine Kracht luidt de noodklok. De inzameling in Hengelo voor de allerarmste mensen in Roemenië, Moldavië en Oekraïne dreigt stopgezet te worden. De stichting moet namelijk het terrein aan de Onyxstraat verlaten. Nu is de organisatie naarstig op zoek naar een andere locatie waar minimaal twee zeecontainers kunnen staan.

HENGELO - Stichting Kleine Kracht is een organisatie die al enkele tientallen jaren hulp biedt aan arme mensen in Oost-Europa. Hulpgoederen gaan naar Roemenië, Moldavië en Oekraïne. Stichting Kleine Kracht doet dat inmiddels ruim 31 jaar. Nu dreigt het einde in het meest slechte scenario. De stichting heeft een terrein nodig waar de goederen ingezameld kunnen worden. Momenteel is dat op een deel van het DHL-terrein aan de Onyxstraat. Maar de organisatie kreeg pasgeleden de mededeling dat men het terrein moet verlaten over enkele maanden. Sinds 2008 mogen ze daar kosteloos gebruik van maken. Er staan vijf zeecontainers. “Maar uiterlijk 1 mei moeten we weg zijn”, zegt Klaas Kerstholt van stichting Kleine Kracht. Met andere woorden: de organisatie moet in februari, maart of april een nieuwe locatie vinden. Als dat niet lukt, dan kunnen er nergens hulpgoederen worden ingezameld. Dat wil stichting Kleine Kracht vanzelfsprekend voorkomen. Nu is de organisatie naarstig op zoek naar een ander terrein. “Het liefst in Hengelo, maar het mag ook in een omliggend dorp zijn. Het meest belangrijk is dat we ons werk kunnen voortzetten. We hebben meerdere projecten waarbij we de armste mensen helpen. De hulpverlening willen we voortzetten. Maar daarvoor hebben we een terrein nodig waar minimaal twee zeecontainers kunnen staan”, zegt Kerstholt. Nu zijn dat er vijf, maar bij twee komt de voortzetting van de hulp niet in gevaar. Een alternatief is een deel van een loods. “Dat zou ook prima zijn.” Belangrijk is wel dat er een vrachtauto het terrein op kan. Daarin worden de hulpgoederen geladen voor het transport naar Roemenië, Moldavië en Oekraïne. De inname van goederen is tijdelijk gestopt. 

De stichting is dringend op zoek naar een locatie in Hengelo of nabije omgeving waar twee of drie zeecontainers geplaatst kunnen worden en die tevens toegankelijk is voor een vrachtauto. Info: Klaas Kerstholt, telefoon 06-53961842 of via kkerstholt@home.nl

www.kleinekracht.nl

Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20