Ingezonden brief: IJspret februari 2021

Ingezonden brief: IJspret februari 2021

  Ingezonden

Wat een mooi weekend hebben we met z’n allen mogen beleven, ondanks de coronaccrisis. We konden naar hartenlust genieten van het schaatsen in de buitenlucht. Sommigen met het hele gezin of vrienden en bekenden. Het was geweldig, een groot feest ook om te zien hoe kinderen die nog nooit sneeuw en ijs hadden gezien op schaatsen soms achter een stoel of op een sleetje voortgetrokken werden door hun ouders en/of opa en oma.

Zelf heb ik vroeger nooit de kans gehad om schaatsen te leren. De tijden waren zo anders. O ja, ik kan me een keer herinneren. Het was in het jaar 1945. Ja heel lang geleden. We hadden een strenge winter en ook nog een hongerwinter. We woonden toen in Rotterdam. Er lag een dikke laag ijs en mijn zus en ik gingen naar een plas die bevroren was. Om er te komen moesten we eerst een eind lopen dus voor je er was, was je al door en door koud. Fatsoenlijke kleren zoals een lange broek had je niet; dus gingen we na een kwartiertje maar weer gauw, huilend van de kou naar huis. We zijn er niet slechter van geworden hoor!
Dit was even een klein stukje nostalgie er bij tussen door .Nu weer terug naar de tegenwoordige tijd.

Wij zijn wezen kijken naar het grote ijsfestijn, prachtig! We hebben een tochtje gemaakt langs drie ijsbanen. De eerste in Hengelo in de Woolderes vlak bij mij in de buurt. Heel gezellig. De tweede in de prachtige natuur bij Wierden. De derde in Delden bij de echte ijsbaan. Dat was helemaal een groot feest met gezellige muziek erbij. Wat een mooi vermaak, ook om naar te kijken als oudere, ik heb genoten!

We hebben daar ook een rondje gelopen. Wat we geregeld doen ook elders in de omgeving, of de buurt waar we wonen. Dan valt me op dat er zo weinig sneeuw geruimd wordt. Wat ik heel erg jammer vind en ook kwalijk. Er wordt tegen de oudere gezegd: “je moet wel blijven lopen hoor, elke dag, goed voor de bloedvaten.“ Daarom is toch mijn vraag om alstublieft het straatje bij u voor de deur sneeuwvrij te maken. Een looppad van 60 cm breed is voldoende.

Jammer dat nu de vorst voorbij is , het was fantastisch om te zien dat iedereen er zo van kon genieten. Hopelijk komt de vorst nog een keertje terug dit jaar!

C.C. Kroeze van Dalen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding