Logo hengelosweekblad.nl


Woonzorglocatie Slangenbeek biedt wonen mét zorg dichtbij

  Human Interest

Wonen met thuiszorg heel dichtbij. Dat is mogelijk bij Thuisgenoten. Deze Twentse zorginstelling breidt op korte termijn het aantal appartementen uit waar mensen terecht kunnen als thuis wonen niet meer gaat, maar een verpleeghuis nog een stap te ver is. Zo komt er een woonzorgcentrum in Slangenbeek.

Hengelo - Eén van de nieuwe woonzorgcentra van Thuisgenoten wordt gebouwd in Slangenbeek in Hengelo en is rond 1 december gereed. Het gebouw met uitzicht op de vijver is centraal gelegen bij het winkelcentrum en het medisch centrum. Er komen 26 appartementen van ongeveer 50 vierkante meter.
Thuisgenoten verhuurt de appartementen inclusief thuiszorg. In de gebouwen is dag en nacht een medewerker van Thuisgenoten aanwezig, die direct hulp kan bieden als dat nodig is. De toekomstige bewoners moeten wel een zorgindicatie hebben.
"Er is behoefte aan wonen met zorg", zegt Heleen Moolhuijzen van Thuisgenoten. "Door alle wetswijzigingen en veranderingen in de zorg is een gat ontstaan in de zorg voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, maar die nog 'te goed' zijn voor een verpleeghuis. De huisvesting die wij bieden, kan een oplossing zijn voor deze groep. Mensen huren een woning bij ons en nemen daarnaast thuiszorg af. De thuiszorg zit dan net even iets dichterbij."
In het woonzorgcentrum in Slangenbeek is ook een aantal kamers beschikbaar voor mensen die gedurende een korte periode niet thuis kunnen wonen, omdat ze tijdelijk extra hulp nodig hebben. Zo'n situatie kan zich bijvoorbeeld voordoen bij herstel na een ziekenhuisopname of wanneer de mantelzorger op vakantie gaat.

Thuisgenoten is een snel groeiende zorginstelling die verschillende vormen van zorg levert in alle Twentse gemeenten en in verschillende steden elders in het land.
Mocht u interesse hebben in één van de woonzorgappartementen, dan kunt u contact opnemen met Heleen Moolhuijzen: tel. 088-0881530 / www.thuisgenoten.nl

Franklin Veldhuis
reageer als eerste
Meer berichten