Film ´De beken van Hengelo´

  Historie

Hengelo - In Museum Hengelo, Beekstraat 51, draait donderdag 21 november en zaterdag 23 november de film 'De beken van Hengelo' van Walter Tuenter. Aanvang 19.30 uur. Entree 2,50 euro.

Een korte beschrijving van de film 'De Beken van Hengelo'. Een film die onlangs in première is gegaan. Het is een prachtige  film c.q. documentaire die op verzoek van de Gemeente Hengelo met medewerking van het Waterschap Vechtstromen is gemaakt door Walter Tuenter en de Videoclub Hengelo. Een film van 55 minuten die te zien is in het Auditorium van Museum Hengelo. Geplande data zijn donderdag 21 november (aanvang 19:30 uur) en zaterdag 23 november (aanvang 14:30 uur). Rekening houdend meet de komst van veel bezoekers, dient u zich telefonisch (tel. 074 – 259 42 16) aan te melden om een plaats te reserveren. Er zijn maximaal 50 zitplaatsen per voorstelling beschikbaar. Op de website van het museum, www.museumhengelo.nl, vindt u alle informatie over 'De beken van Hengelo'.

Deze film, gemaakt door (Walter Tuenter bestuurslid van) de Videofilmclub Hengelo op verzoek van de gemeente Hengelo en met medewerking van het Waterschap Vechtstromen, geeft allereerst een beeld van de rol die de beken van Hengelo gespeeld hebben in de ontwikkeling van de stad. De film toont verder wat er gedaan is om de wateroverlast te bestrijden, waar Hengelo vaak mee te kampen heeft gehad, mede veroorzaakt door deze zelfde beken. De film laat ook heel mooi zien hoe de Hengelose beken, na jaren vooral verborgen te zijn geweest, nu waar mogelijk weer een passend onderdeel van de stad worden. Ook volgt de film de huidige loop van de verschillende beken door de stad Hengelo en worden we bekend met de functie van het wateropslag- en retentiegebied 't Kristalbad tussen Hengelo en Enschede, het wateropslaggebied 't Genseler en het waterbergingsgebied 't Woolde en zien hier mooie beelden van. Ook wat er gedaan wordt om de in de toekomst te verwachten problemen van de klimaatverandering voor de stad te beperken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden