Saskia Vreeman begeleidt bij de aankoop van een woning.
Saskia Vreeman begeleidt bij de aankoop van een woning. Foto: Guido Bogert Fotografie

Met een aankoopmakelaar kies je vol vertrouwen jouw droomhuis

Financieel

Uit onderzoek blijkt dat minder dan 2 op de 10 huizenkopers in Twente gebruik maken van een aankoopmakelaar. Een opvallend laag percentage gezien de grote investering die de aankoop van een huis met zich meebrengt. Deze situatie roept vragen op, vooral als vergeleken wordt met de zorgvuldigheid waarmee mensen een tweedehands auto kopen en laten controleren door een onafhankelijke expert, ondanks dat deze aanzienlijk minder kost dan een huis.

Velen zijn niet eens op de hoogte van het bestaan van aankoopmakelaars. Er heerst een misvatting dat de verkopende makelaar alle nodige informatie verstrekt aan de kopers, terwijl kopers zelf ook een onderzoeksplicht hebben. Het is essentieel om grondig onderzoek te doen naar het te kopen huis, omdat de belangen van koper en verkoper vaak tegenstrijdig zijn. Daarom is het verstandig om al vóór het bieden op een woning de hulp van een aankoopmakelaar in te schakelen, of nog beter, voorafgaand aan de bezichtiging informatie in te winnen bij een eigen makelaar. Een goede aankoopmakelaar verdient zichzelf zeker terug!

Te vaak wordt gezien dat kopers onvoorbereid en impulsief bieden op een woning, zonder volledige kennis van zaken of vooraf advies te hebben ingewonnen. Hoewel dit soms goed uitpakt, kan het leiden tot onverwachte (financiële) tegenvallers waarvoor geen gemakkelijke oplossing voorhanden is.

In een markt zoals deze kan een aankoopmakelaar voor rust en zekerheid zorgen. Saskia Vreeman van “ECHT een huis voor jou” heeft zich de laatste jaren steeds meer gericht op aankoophulp. Ze staat klaar om alle vragen te beantwoorden, kent het aanbod op de markt en biedt een objectieve kijk op alle woonwensen. Ze begeleidt bij bezichtigingen, verzamelt relevante juridische informatie, controleert de bouwkundige staat en adviseert over biedingen en onderhandelingen.

Als je binnenkort huizen gaat bezichtigen tijdens de Open Huizen Dag, is het verstandig om vooraf een verhuisgesprek aan te vragen bij Saskia Vreeman. Zo ben je goed voorbereid en weet je waar je op moet letten tijdens het bezichtigen. Voor meer informatie en ervaringsverhalen kun je terecht op de website www.echteenhuisvoorjou.nl.

Afbeelding
Een roadtrip langs de oostkust van de Amerika 26 apr, 16:47
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 25 apr, 11:20
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 25 apr, 11:18
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 25 apr, 11:17
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 25 apr, 11:15
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15