The Sqeezeboxdevils
The Sqeezeboxdevils

Zeer geslaagd herfst concert KNA zaterdag 9 november 2019

  Cultuur

Hof van Twente - Afgelopen zaterdag 9 november heeft er een uitwisseling plaats gevonden tijdens het herfstconcert van KNA met “The Squeezeboxdevils” uit een stadje bij Bremen. Het was een erg leuk concert met zeer wisselende muziekstijlen. Deze avond is dan ook zeer goed bezocht door jong en oud.

The Squeezeboxdevils, onder leiding van oud KNA lid Mariska Nijhof, trapten de avond af met “Russische fantasie”. Daarna volgende nog enkele nummers zoals onder anderen “Brazil”, ‘the greatest hits van Tom Jones”, “Elton John in concert” enz. Hierna trad het ensemble van KNA, onder leiding van Tim Fletcer, op met “DJ Chicken Motion Trio”. Het ensemble bracht ook ”Aconcaqua” van Astor Piazzolla ten gehore met Jurgen Huisstede als solist op de Bandeon.

Na de pauze ging het concert verder met het B orkest van KNA. Dit orkest staat sinds een jaar onderleiding van Henny Klein Twennaar. Zij brachten “Anchors Aweigh”, “Concerto D’Amore” en “Toledo” ten gehore. Daarna kwam het A orkest op het podium onderleiding van Tim Fletcher. Zij speelden “Legend of the Ancient Hero”, “Scotland the Brave” en “Italian Rhapsody”.

Hierna werd het podium bijna te klein. Er zaten ruim 40 accordeonisten op het podium. Dit grote orkest werd gevormd door alle accordeonisten van The Squeezeboxdevils en Kunst Na Arbeid. Zij stonden onder leiding van Tim Fletcher.

‘s Middags was met beide orkesten samen geoefend om “Mission Impossible” van Lalo Schifrin, Arr. Van Johnnie Vinson en Rob Zieverink (oud dirigent van KNA) onder de knie te krijgen en dit was het finale stuk van de avond. Het was een zeer gevarieerde, leuke, muzikale avond. En is zeker voor herhaling vatbaar.

Accordeonvereniging Kunst Na Arbeid uit Goor viert in oktober 2020 alweer haar 90 jarig jubileum. De voorbereidingen zijn al in volle gang, waarover later in de media meer. Wel kunnen we alvast melden dat het jubileumconcert gepland staat op zaterdag 3 oktober 2020 in de theaterzaal van de Reggehof.

Tevens staat voor volgend jaar ook het jaarlijkse voorjaarsmatinee op het programma. Dit wordt gehouden op zondag 19 april en is ook in de Reggehof.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden