Zowel de leerlingen als de bewoners van Bellinckborg kijken terug op een fijne middag en een unieke vorm van noaberschap. Foto : Carintreggeland
Zowel de leerlingen als de bewoners van Bellinckborg kijken terug op een fijne middag en een unieke vorm van noaberschap. Foto : Carintreggeland

Leerlingen in actie voor de noabers van Carintreggeland Huis Bellinckborg

  Cultuur

HENGELO – Donderdag 7 november genoten de bewoners van Carintreggeland Huis Bellinckborg in Hengelo van een feestelijke middag met Willeke Alberti. De middag is mogelijk gemaakt door de geweldige inzet van leerlingen van de Masterclass van het Bataafs Lyceum en de Willeke Alberti Foundation.

De Masterclass is een speciaal onderwijsconcept voor meer- en hoogbegaafde leerlingen in de onderbouw van het Bataafs Lyceum. De leerlingen van de vijf klassen hebben acht tot tien projectlessen per week waarin zij hun eigen competenties kunnen ontwikkelen. Daarnaast vindt de school het belangrijk dat de leerlingen hun vaardigheden op sociaal vlak ontwikkelen.

10-jarig bestaan Masterclass
De Masterclass viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. De school heeft dit met de leerlingen gevierd. Vanuit de gedachte van maatschappelijke betrokkenheid en noaberschap ontstond het idee om in het kader van het 10-jarig bestaan iets terug te doen voor de buurt; in het bijzonder voor de bewoners van Bellinckborg. De ondernemersgeest en creativiteit van de leerlingen werd aangeboord om activiteiten te organiseren voor geldinzameling. Met als doel een leuke middag voor de buren in het verpleeghuis te organiseren. Alle klassen hebben de uitdaging aangenomen. Er werden tosti's, pepernoten, bloembollen en zelfgemaakte armbandjes verkocht en er zijn lege flessen opgehaald. Ook is er een Snicker-challenge en een heus Rad van Fortuin georganiseerd om geld op te halen voor dit goede doel.

Bedankt goede buur…….
Door de inzet van de leerlingen, en het beschikbaar stellen van de aula van de school was het mogelijk om deze geweldige middag voor de ouderen te organiseren. Willeke Alberti had alle aandacht voor de ouderen. De aanwezigen zongen de bekende liedjes uit de jaren zestig en zeventig vol overgave mee en Willeke nam de tijd voor persoonlijk contact met de ouderen en hun begeleiders.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding