In-memoriam-concert in Bornse Synagoge

  Cultuur

Borne - Op donderdag 7 November om 20.00 uur is in de Bornse Synagoge een concert in de serie 'Louis Ignatius Gall In Memoriam Concerten' met Gitaar, Zang en Blokfluit

Swingjazz, klassiek gitaar, jiddische liederen en klezmer
Donderdag 7 November, aanvang 20.00 uur
Locatie: De Bornse Synagoge, Entree: 10,- Euro
Reserveren: 06-20019585

Dit concert bevat Klezmer, Jiddische liederen en klassieke gitaarmuziek.
De musici zijn Duo NIHZ (Nederland/Duitsland), Alexei Belousov (Israel) en 3 jonge gitaarvirtuosen uit de Louis Ignatius Gall Talentenklas 2019 te weten:
- Rebecca Vats Johnson (Zweden)
- Vladislava Dhorozko (Rusland)
- Timofey Volchenko

Naast bekende klezmer-melodieen en Jiddische liederen zoals Yidl Mitn Fidl, Mayn Tuches, Shnirele Perele, Bei Mir Bistu Sheyn en Amsterdam Huilt klinkt er virtuoze klassieke gitaarmuziek.
De 3 jonge gitaartalenten (in de leeftijd 12-18 jaar) maken deel uit van de Louis Ignatius Gall Gitaarklas die elk jaar de grootste jonge gitaartalenten uit Europa en Rusland helpt om zich te ontwikkelen richting het internationale concertpodium. 

Het was Gall's uitdrukkelijke wens dat er na zijn overlijden concerten georganiseerd zouden worden met zijn muziek en dat jonge talenten de kans zouden krijgen zich te bewijzen op een internationaal concert podium. Gall, die zelf meermaals concerten gaf in o.a. Carnegie Hall, was een bijzondere componist. Zijn composities waren er niet op gericht te vernieuwen of avant-garde te zijn... Louis Ignatius Gall hechtte er belang aan dat een breed publiek zijn muziek mooi zou vinden. Het concert bevat dan ook prachtige werken van Gall waar een ieder van kan genieten. 

 

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding