Compositie Ankie van Huizen
Compositie Ankie van Huizen (Foto: André Geerdink)

Expositie Ankie van Huizen in de Kunstuitleen Hof van Twente

  Cultuur

Hof van Twente - De Kunstuitleen Hof van Twente wil, met de expositie die geopend wordt op 8 november 2019, een hommage brengen aan Ankie van Huizen, een kunstenaar, waarvan de kunstuitleen al jarenlang kunstwerken uitleent. Haar werken zijn zeer gewild en menige huiskamers werden door haar schilderijen verfraaid.

Ankie van Huizen studeerde in 1983 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam. Daarnaast volgde ze een algemene opleiding die bestond uit diverse kunstvormen.

In juli van dit jaar viel haar de grote eer te beurt dat , tijdens en vanwege het Rembrandtjaar, een kunstwerk van haar hand (een van zijn late zelfportretten vormde haar uitgangspunt ) in het Rijksmuseum werd tentoongesteld.(zie ook TC/Tubantia van 5-6-2019)

Ankie’s werken zijn voornamelijk abstract, hoewel haar onderwerpen altijd herkenbaar zijn. Ze praat niet graag over haar werk, ze laat haar werk liever spreken!

Behalve als kunstenaar, is Ankie ook werkzaam als docent. Ze geeft les in diverse disciplines op verschillende locaties.

De expositie wordt om 16.00 uur geopend door de heer P. Tijssen, voorzitter van de Kunstuitleen Hof van Twente en is te bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek Hof van Twente (www.hofbibliotheek.nl).

De expositie duurt tot 21 februari 2020

Meer werk van Ankie van Huizen is te zien op haar website, www.ankie-vanhuizen.nl

Abonnee worden kan door inschrijving. Per jaar zijn de kosten voor de huur van een kunstwerk € 48.00. De maximale leenperiode is een half jaar. Ook bedrijven kunnen kunstwerken lenen.

Bij de Kunstuitleen zijn cadeaubonnen te koop, een origineel cadeau voor een verjaardag of jubileum. De Kunstuitleen is gevestigd op de 1e verdieping van de bibliotheek Hof van Twente in Goor.

Openingstijden Kunstuitleen: vrijdag 16.00-20.00 uur; zaterdag 10.30-12.30 uur.

Voor meer informatie: www.kunstuitleenhofvantwente.nl

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding