Opus '94, al 25 jaar een koor in beweging!

  Cultuur

Hengelo - In september 1994 besloot een aantal zangers onder leiding van Eric Horstman een koor op te richten, dat zich toelegde op muziek uit alle stijlperioden, van middeleeuwen tot heden.
Het koor ontwikkelde zich snel, er werden concerten uitgevoerd met muziek uit musicals zoals Les Miserables en Cats, Engelse koormuziek, klassieke muziek zoals een Mendelsohnconcert en een concert met popmuziek door de jaren heen.

Eric Horstman had de touwtjes stevig in handen en pas in 1997 werd het koor een vereniging met een bestuur en eigen statuten.
Toen Eric Horstman in 2005 besloot te emigreren naar Frankrijk werd het stokje tijdelijk overgenomen door Valeria Boermistrova.

In mei 2006 werd Mirjam Spoelman dirigent van het koor en kwam de nadruk steeds meer te liggen op klassieke muziek. In de jaren daarna groeide het koor tot ongeveer 50 leden. Het koor ontwikkelde zich steeds meer onder de ambitieuze leiding van Mirjam.
Vanaf februari 2014 nam Bram van der Beek de directie van het koor over. Het 4-koren concert in de Waterstaatskerk werd zijn definitieve start.
Inmiddels is het koor onder zijn inspirerende leiding alweer 5 jaar verder.
Sinds 2014 is ook Jos Beunders pianist bij Opus'94.

Bij concerten kregen talentvolle jonge solisten een kans ervaring op te doen op het podium.
Naast werk van Fauré werden stukken uitgevoerd van onder andere Johan Sebastiaan Bach, Felix Mendelssohn en César Franck. Maar ook moderne werken van Jens Klimek en Eric Whitacre waren in concerten te horen.

Op 9 november houdt Opus'94 zijn jubileumconcert met werken van Ola Gjeilo en het Requiem van Charles Gounoud. Het koor blijft in beweging en kijkt dan ook met vertrouwen uit naar een mooie muzikale toekomst onder leiding van Bram van der Beek.
Opus'94 zal het concert uitvoeren in de Kristalkerk in Hengelo.
De begeleiding van het koor is in handen van pianist Jos Beunders en een orkest dat voor deze gelegenheid is samengesteld.

Wanneer: Zaterdag 9 november, 20.00 uur
Waar: Kristalkerk in Hengelo
Adres Kristalkerk: P.C. Hooftlaan 210, Hengelo

Entree: 15 euro

Kaartverkoop voor aanvang van het concert. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Info: www.opus94.nl

Meer berichten