Expositie 'Jij die mij aanziet'

  Cultuur

Hengelo - 'Jij die mij aanziet' is de indringende naam van deze expositie in de Waterstaatskerk. Daarmee doet het een beroep op de kijker. Want de kunstwerken kunnen aangrijpend, innemend, of beangstigend zijn, zelfs weerstand of juist compassie oproepen.

Het is uiteindelijk aan de kijker zelf om zich te laten raken en te oefenen in het kijken naar 'Jij die mij aanziet'. Jan Noltes, voorzitter Stichting HeArtGallery te Hengelo, heeft de prachtige portretten geselecteerd. Deels uit particuliere collecties, deels uit de kunstuitleen-collectie van HeArtGallery, deels zijn ze speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt.

Paradox
Oog voor elkaar houden is in deze snelle technologische cultuur lastig, laat staan als de mens tegenover je vreemd en anders overkomt dan jij. Kunstenaars overal in de wereld, in het verleden en heden, zijn gefascineerd door de ondoorgrondelijkheid van de mens. Juist dat brengen zij tot uiting in portretten. Bezoekers aan de expositie zullen merken dat de kunstwerken niet zomaar een weergave zijn van het menselijk gezicht, maar iets raadselachtigs blijven houden. Deze paradox brengen de kunstenaars in beeld.

Deelnemende kunstenaars
Robert Zandvliet, Ronald Ophuis, Karin Hoogesteker, Paul Hoebee, Omar Koubâa, Nanon Morsink, Metin Yirtici, Judith Schepers, Merit de Jong, Gonda Steffens, Jozef de Bot, Riemko Holtrop, Jan Hoowij, Rik Meijers en De Derde Persoon (duo Esther de Vries & Jop Horst).

Actuele info op Facebook
De expositie is nog tot 10 november te bezoeken

Incidenteel kan de kerk dicht zijn vanwege bijvoorbeeld een huwelijksinzegening of een uitvaartdienst. Maar op alle andere momenten zijn mensen van harte welkom om de expositie te bezoeken. Openingstijden: op woensdag en vrijdag van 13.00 - 16.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 - 16.00 uur. Meest actuele informatie op www.facebook.com/Waterstaatskerk

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding