Foto: Hayo Deinum

Muzikale wandeling door Delden

  Cultuur

DELDEN - Wat in 2009 begon als project om geld te genereren voor de bouw van een ouderenhuis in Mpika Zambia is in de daaropvolgende jaren uitgegroeid tot een vaste waarde op de culturele evenementenkalender van Delden. Honderden wandelaars hebben in die tijd genoten van zeer diverse muzieksoorten en door hun deelname duizenden Euro's bijeen gebracht voor diverse projecten van de Projectengroep Deldense Kerken. Bijdragen die voor meer dan 100% terecht kwamen op de plaats waarvoor ze bestemd waren.

Op 6 oktober a.s. vindt de 11e editie van de Muzikale Wandeling door Delden plaats. Voor de 11e keer zullen nu 13 podia muzikaal worden bezet om de wandelaar te laten genieten.

Bijna 80 (voor een deel professionele) musici/vocalisten spannen zich geheel belangeloos in om de wandelaars te begeleiden op een onvergetelijke wandeling door het oude centrum van het stadje Delden. Klassiek in spel en zang, Jazz, Dixieland, Blues, Sixties, Harp, contrabas in combinatie met hobo, dwarsfluit, Big Band en zang in diverse verschijningsvormen bieden de wandelaars voor elk wat wils.

Op een aantal podia wordt door evenzoveel jonge, aanstormende musici één nummer over het voetlicht gebracht als "voorprogramma". Daarmee wordt een brug geslagen tussen de wandeling met haar doelstellingen en de toekomst.

Op de website https://www.muzikalewandelingdoordelden.nl/ vindt u verder uitgebreide informatie over de deelnemende Musici.


De wandelaars worden om 12.15 uur weggeschoten vanaf de Markt in het centrum van Delden.

Daarna zullen op de verschillende locaties, van huiskamer, restaurant, oud station tot kerk, om 13.00, 14.00 en 15.00 uur concerten worden gegeven van plm. 20 minuten. Om 16.00 vindt in de Oude Blasius het slotconcert plaats waarbij de meeste musici nog een keer optreden zodat iedereen een goede indruk krijgt van al hetgeen de wandeling heeft geboden.

De opbrengst komt ten goede van een onderwijsproject in Migumomiri (Kenia) waar de Projectengroep Deldense Kerken voor kinderen in totaal 90 schooljaren voortgezet onderwijs financiert om hen en de gemeenschap uitzicht te bieden op een betere toekomst. Het betreft een meerjarenproject gedurende de looptijd van de middelbare schoolopleiding.
Voor € 300 per jaar wordt de kinderen het volgende geboden:
Onderwijs voedselprogramma, schooluniform, persoonlijke verzorging, leermiddelen, begeleiding bij onderwijs en in thuissituaties en deelname aan sportdag of schooluitje.

Door deel te nemen kunnen de wandelaars enorm genieten van diverse en kwalitatief hoogwaardige muziek en helpen zij ons om de jeugd van Migumomiri uitzicht te bieden op een betere toekomst.

Naast het onderwijsproject in Migumomiri steunt de PDK een onderwijs project van onze plaatsgenoot Annelies Verhagen op Soelawesie Indoniesië en Mama Josephine Bakhita bij de opvang, revalidatie en opleiding van gehandicapten in Tanzania.

Passe-partouts zijn in voorverkoop vanaf 21 SEPTEMBER verkrijgbaar bij de VVV/Touristinfo Delden, Langestraat 29 en de Wereldwinkel aan de Kortestraat voor € 12.50. Op 1 oktober bij de VVV/Touristinfo Delden vanaf 11.00 uur voor € 15.00.
Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meewandelen.

Bij het passe-partout hoort een programmaboekje met plattegrond aan de hand waarvan de deelnemer zijn eigen wandeling kan uit zetten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden