Na vijftig jaar kwam Y-Sect weer bij elkaar en is inmiddels uitgegroeid tot een negen-persoons Soulband. Foto: Jaap Baart
Na vijftig jaar kwam Y-Sect weer bij elkaar en is inmiddels uitgegroeid tot een negen-persoons Soulband. Foto: Jaap Baart (Foto: Jaap Baart)

Meet the Music uit de jaren 60 en 70

  Cultuur

door Jenny ter Maat

Na halve eeuw weer bij elkaar

Hengelo krijgt er een evenement bij. Een muziekfestival met regionale bands die muziek uit de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren brengen. "Als de muziek maar ouder is en lekker in het gehoor ligt", stelt Hengeloër Gijs Schinkel. Het festival wordt gehouden op zondag 6 oktober bij Vios.

Hengelo - Samen met Hans Hunter en Sylvia Wendels is Schinkel de initiatiefnemer van Meet the Music. "We zijn alledrie zo'n beetje met pensioen en hebben alledrie ontzettend veel ervaring. Hans als muzikant en kunstenaar, Sylvia zat in de horeca. Zelf runde ik een evenementebureau."
Lachend: "We wilden ons niet vervelen, daarom hebben we dit opgepakt."

"Hengelo heeft niet zoveel muziekfestivals in vergelijking met omliggende plaatsen als Enschede en Almelo. Wat Meet the Music doet is bands uit de hele regio hierbij betrekken, niet alleen bands uit Hengelo. Met als muziekstroming rock, pop, soul en alles wat daar tussen zit. En er zit een showelement bij, doordat er ook dansstudio's bij betrokken zijn."

Centrale ligging
De eerste editie is zondag 6 oktober bij Vios aan de Beekstraat 10 in Hengelo. "De keuze viel op Vios, omdat dit een plek is waar voor veel nu wat oudere het uitgaan is begonnen, en een geweldige locatie met drie zalen. De locatie is ons ter beschikking is gesteld! En het pand ligt centraal tussen Enschede en Almelo."

Vijf bands werken aan het festival mee: uit Enschede Highway 61, en St. John's Family Soulband, uit Almelo Story Of The Eagles en De Santana Tribute band en uit Hengelo Y-Sect, Soul and More.
Over Y-Sect kan verteld worden dat de band opgericht werd door een stel vrienden in de zestiger jaren: Gemser, Henk Breuring, Rudi Woudstra en Gerrit Krabbenbos. Na drie jaar te hebben opgetreden in binnen- en buitenland ging de band uit elkaar en ging ieder zijn eigen weg. Een halve eeuw later kwamen ze via Hengelo 60 Revival weer bij elkaar en zijn inmiddels uitgegroeid tot een negen-persoons Soulband. Op zondag laten de band weer van zich horen.

Joke Tromp
De Enschedese Joke Tromp, één van de zingende senioren in een tv-programma en daarin tot de halve finale kwam, wordt zondag in de bloemetjes gezet door de organisatie.

Jaarlijks evenement

Schinkel: "Als dit muziekfestival aanslaat, en het publiek het festival weet te vinden, willen we er een jaarlijks evenement van maken. Wat ik er van verwacht? Dat het gewoon een fantastische dag wordt. Gezien de reacties die we krijgen leeft het ontzettend."

Informatie

De zaal is open vanaf 15.30 uur; het concert begint om 16.00 uur.
Tickets zijn in Hengelo verkrijgbaar bij Kwalitaria Délifrance Hengelose Es, Uitslagsweg 91-1 en online via

tibbaa.com

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding