Cantatedienst

  Cultuur

Hengelo - De serie cantatediensten in de Lebuïnuskapel in Hengelo gaat weer van start op zondag 6 oktober 2019.

Centraal staat dan de cantate 'Alles was ihr tut' van Dietrich Buxtehude (1637-1707). De cantate is gebaseerd de woorden van Paulus uit de brief aan de Kolossenzen 3 : 17 'Doe alles wat u in woord of daad verricht in de naam van de Heer Jezus, God de Vader dankend door Hem.'

Dietrich Buxtehude was een beroemd kerkmusicus in zijn tijd. Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) reisde daartoe in 1705 vanuit Arnstadt zo'n 400 km, hoofdzakelijke te voet, om zijn orgelspel, zijn beroemde improvisaties en zijn Abendmusiken te kunnen beluisteren.

Buxtehude schreef deze cantate waarschijnlijk voor zijn 'Abendmusiken'. Ze kent acht delen een beginkoor 'Alles was ihr tut', een Aria, een Arioso, een Koraal en een slotkoor. De vocale delen worden afgewisseld met drietal instrumentale delen.

De cantate zal worden uitgevoerd door de projectcantorij 'Maarten Luther' o.l.v. Gerrit Baas, m.m.v. Julia Smit en Sascha Bergsma, viool en Jaap Vonk, orgel. De voorganger in deze dienst is ds. Otto Mulder.

De dienst wordt gehouden op zondag 6 oktober 2019 in de Lebuïnuskapel aan de Dorpsmatenstraat 40 in Hengelo en begint om 10.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden