Foto: MORITZ-KUENSTER-MONSTERPICS.DE
Foto: MORITZ-KUENSTER-MONSTERPICS.DE (Foto: MORITZ-KUENSTER-MONSTERPICS.DE)

Topseizoen voor Schouwburg Hengelo

  Cultuur

Hengelo - Schouwburg Hengelo heeft een topseizoen achter de rug. Met het diverse aanbod aan voorstellingen trok de schouwburg ruim 120.000 bezoekers. Dat is een stijging van 8,3 procent ten opzichte van het vorige seizoen en is het hoogste aantal bezoekers in de schouwburg van de afgelopen tien jaar.

Daar kwam het theaterspektakel 'Hanna van Hendrik' nog eens bij met 47.500 bezoekers. Het totaal aantal activiteiten groeide van 673 naar 724. Het aantal professionele voorstellingen steeg van 191 naar 215. Dat zorgde voor circa 10.000 bezoekers extra. Ook het aantal amateurvoorstellingen is gestegen: van 57 naar 66. Dit is samen goed voor ongeveer 24.000 bezoekers.

Hanna van Hendrik
Het onbetwiste hoogtepunt van Schouwburg Hengelo was Hanna van Hendrik. Met een totaal van 51 voorstellingen trok het theaterspektakel maar liefst 47.500 bezoekers! "De meest succesvolle theaterproductie in Twente ooit", volgens directeur Raoul Boer. Vanwege de grote belangstelling werden zelfs tien extra voorstellingen toegevoegd. "Het was echt ongelofelijk goed. Als je kijkt naar de kwaliteit, hoe het beleefd is door publiek en pers… alleen maar vier- en vijfsterrenrecencies. Ik heb zelden meegemaakt dat het publiek unaniem zo enthousiast was." 

Schouwburg Hengelo was als medefinancier en coproducent zeer nauw betrokken bij de totstandkoming van Hanna van Hendrik.

Nieuw theaterseizoen

Inmiddels is het nieuwe theaterseizoen alweer in volle gang. Het seizoen is van start gegaan met vier uitverkochte voorstellingen van Najib Amhali. Daarnaast is er ook dit seizoen weer een aantrekkelijke programmering van voorstellingen en concerten in de genres: dans, cabaret, jeugd/familie, klassiek, musical, muziek, opera, show en toneel. In totaal staan 215 professionele voorstellingen geprogrammeerd.

Binnenkort staan er enkele top-concerten gepland van de wereld-acts Naturally 7 (18 oktober) en The Choir of Man (12 oktober). Ook staan de beste tribute-bands van Paul Simon (Graceland, 24 oktober), Supertramp (30 oktober) U2 (7 december) en Elvis (10 december) op het programma.

En er komt weer een bijzondere productie aan. In november zijn in Schouwburg Hengelo de try-outs van de Queen-musical 'We Will Rock You'. De musical is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. De Amerikaanse superster Anastacia speelt mee in de rol van Killer Queen. Aanvankelijk waren drie voorstellingen gepland, daar komen nog twee extra voorstellingen bij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden